Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Plantebeskrivelser » Radise
Radise
Radise - Raphanus sativus var. radicula

Sorter:
Halvlang, hvidspidset, skarlagen.

Lys:
Fuldt lys.

Vand:
Rigeligt. Må ikke klatvandes.

Såning:
Rækkeafstand 10-12 cm.
Frøafstand 1,5-2 cm. om foråret, 2-3 cm. om vinteren.
Sådybde 1 cm.

Mere velformet i let jord.
Radise er en af vore hurtigtvoksende drivhuskulturer. Den tåler lav temperatur og udvikles godt selv under dårlige lysforhold.
Jordfugtigheden bør være god, men ved klatvanding risikerer man forskellige svampeangreb.
Efterår og vinter holder jordfugtigheden sig som regel længe.
Jorden skal være porøs og velgødet. Let jord giver en kønnere rodform.

Afstand mellem før er vigtig.
Så med 10-12 cm. afstand mellem rækkerne og ca. 1 cm. dybt. Sår man for dybt, kommer der misdannelser.
Efterår og forår sår man med 1,5-2 cdm. afstand mellem frøene, om vinteren med 2-3 cm.
Om vinteren bør temperaturen aldrig overstige 12 grader. Den tåler et par frostgrrader og kan derfor også i koldhus dyrkes ret sent om efteråret og tidligt om foråret.

Hurtig udvikling forår og efterår.
Udviklingen sker hurtigt. Ved såning i midten af september kan man høste i slutningen af oktober. Efterårssåede radiser kan stå længe, uden at kvaliteten forringes
Såning i midten af marts giver høst i slutningen af april. Om foråret tåler de spisemodne radiser ikke at stå så længe.


Udvalgte artikler
Sølvpil
Stort letløvet træ, som kan blive op til 12-15 m højt. Det tager dog mange år før træet er fuldt udvokset og træet kan beskæres.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Forbered bedet.
Der er ingen planter, der nægter at vokse i en ordentlig jord. Gå derfor grundigt til værks, når bedet anlægges.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Alverdens krydderier og krydderurter
Bogen giver en fyldig gennemgang af mere end 150 krydderier, krydderurter og blandinger med forskellige bud på deres gastronomiske anvendelse. Den fortæller også om krydderiernes helbredende virkninger, og om troen på deres magiske mulighed for at stimulere menneskets virilitet og lyst.
Artikel kategori: Boganmeldelser
Udvalgte artikler
Konvalbusk
Konvalbusken er en lille busk med dejligt duftende hvide eller lyserøde blomster. Den udsøgte aroma tiltrækker sommerfugle og andre spændende insekter
Artikel kategori: Plantebeskrivelser