Hjortetaktræ, Rhus typhina , er en af flere dyrkede arter til slægten Rhus. Planten er tvebo - d.v.s. at den findes i hanlige og hunlige udgaver.
Dyrkning
Hjortetaktræer er lette at få til at gro i næsten enhver have. Bedst klarer planten sig under nogenlunde læ- og solrige forhold.
Formering
Hjortetak er kendt for at sprede sig ved rodskud. Disse rodskud gør det nemt at formere planten. Det kan også lade sig gøre at formere planten fra frø, måske man kan være heldig at få planter frem, der ikke ville være så slemme til at producere rodskud?
Brug
Hjortetaktræer bliver kun 3-4 meter høje og kan dyrkes selv i de mindste haver. Også i større haver tager planten sig godt ud, når den står enkeltvis eller sammen med flere i renbestand.
Hjortetaktræet er skattet for det fine lette løv, de farvestrålende hunlige frugtstande og efterårsløvets flotte farver i gule, orange, røde nuancer.
Honningbier og andre insekter er meget glade for de hanlige blomsters pollenleverancer.
Skrevet af Kjeld
d. March 07 2013
4245 Fremvisninger ·
Udvalgte artikler
Lærkespore
Planteslægt med 440 arter i jordrøgfamilien, som if. den nyeste forskning regnes for at være en del af valmuefamilien. Artikel kategori:Plantebeskrivelser
Træer og buske
Mange af havens buske blomstrer i juni. Det gælder stjernetop, dronningebusken, syrenerne samt nogle af de buske, som har de stærkeste dufte, nemlig jasminerne. Nærmere betegnet de uægte jasminer med det botaniske navn Philadelphus. Der er buske som bliver 1,5 meter høje, Artikel kategori:Alt om Haven
Udvalgte artikler
Liguster
Liguster er en af vore klassiske hækbuske, overordentlig robust, livskraftig og let at forme. Løvet, der er blankt og friskt mørkegrønt, holder sig til sent hen på efteråret. Artikel kategori:Plantebeskrivelser