Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Boganmeldelser » Havespor
Havespor
Havearkitekt og keramiker Kjeld Slot inviterer os på en vandring i sit eget lille haveparadis.

En kulturhistorisk og personlig vandring. Kjeld Slots have har udvilet sig i takt med familien og i takt med oplevelser, behov og reflektioner.

I Måneskinshaven er hvid ikke kun en farve, og i Damhaven fortæller han om forandringerne ved vandhullet, mens Det persiske bagtæppe og Urtehaven viser mangfoldigheden og rigdommen i Slots paradis.

Kjeld Slots egen have har udviklet sig i sporene efter den have, som var der engang, og i sporene efter de barndomshaver, han har kendt og elsket. Her får du en masse inspiration og ideer til, hvordan du kan udvikle din have til noget helt specielt.

Bogen ledsages af reflekterende og inspirerende fotos fra havens skiftende årstider. Havespor giver ingen anvisning på dyrkningstekniske spidsfindigheder, men bogen viser veje og giver ideer til haver, som er meget mere end de planter, vi kommer i jorden.

Kjeld Slot er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i 1983. Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund og har deltaget i en lang række anerkendte udstillinger.

Siden 1999 har han foruden at varetage undervisningen på Århus Kunstakademi været aktiv som have- og landskabsarkitekt. Kjeld Slot har løst mange udsmykningsopgaver i offentlige rum, ligesom han har tegnet flere større anlæg, bl.a. ved Moesgård Museum ved Århus. Han har haft en haveserie på DR2 og han indgår i Danmarks Radios P¤ panel om haver, hvor han hver 3. uge causerer og besvarer lytternes spørgsmål dagligt fr 11-12.


Havespor
Forfatter: Kjeld Slot
143 sider
Pris 298 kr.
Forlaget Hovedland

Udvalgte artikler
Bladlus
Bladlus er oftest grønne men kan variere i farven fra fra grøn, rød til sort. De er 1-3 mm lange og oftest uvingede, men enkelte individer kan danne vinger. Bladlus suger plantesaft og sidder helst på undersiden af de nedre blade eller i topskud.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr
Udvalgte artikler
Beskæring af vin
Vindruer tilhører vinrankefamilien og et af kendetegnene ved denne familie er at de har et kraftigt rodsystem og en kraftig tilvækst. Beskærer man derfor ikke sin vinplante, vil den kunne vokse 10 meter eller mere hvert år. Når planten bruger alle sine kræfter på at sætte lange skud og mange blade,
Artikel kategori: Beskæring
Udvalgte artikler
Blommeviklerlarver
Larver af blommevikler er sammen med blommehvepsen et kendt skadedyr på blomme og kirsebær samt andre stenfrugter.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr
Udvalgte artikler
Filt og filtning
Filt og Filtning. En af vor tids gode sider – genopdagelsen af naturmaterialer og natur i en grad, så det kan tjene til at imødegå det syntetiske – fortjener at blive beskrevet endnu en gang, skønt der allerede er bøger, avisartikler mm om dette emne. Det er øko-tider og modstand mod de kunstige stoffer.
Artikel kategori: Nyhedsartikler