Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Boganmeldelser » Lykken har rødder
Lykken har rødder
Lykken har rødder er en personlig og meget inspirerende bog om haveterapi og livskvalitet. Bogen er fyldt med gode ideer til, hvordan du hurtigt, nemt og billigt kan indrette din egen private terapi- eller sansehave. En have, der både er smuk, superlet at passe og desuden fungerer som din trofaste ven og personlige stresscoach.

Haveterapi er en helt ny og spændende trend. Forskere og psykologer verden over er enige om, at haven er en fantastisk terapeut, og meget tyder ligefrem på, at løsningen på et af tidens største problemer, nemlig stress, findes lige udenfor vores dør. Haveterapi anvendes i stigende grad som behandlingstilbud til stressede og udbrændte mennesker, men alle vi andre, der "bare" er udkørte og småstressede ovenpå en hæsblæsende dag, kan sandelig også få glæde af lidt terapi i egen have.

Forfatteren Inge A Futtrup er landskabsteknolog med speciale i haveanlæg. Med sikker hånd har hun tegnet en række enkle men smukke haveplaner, der tydeligt viser, hvordan ganske almindelige haver kan indrettes som små oaser, hvor du altid kan finde glæde, ro og energi. Hendes filosofi er at skabe vedligeholdelsesfri skønhed, så du får tid til at nyde livet i stedet for at knokle med hakkejern og slåmaskine.

Men haveterapi handler først og fremmest om dig og dine behov. Derfor indeholder Lykken har rødder forslag og eksempler på alt lige fra det tankefulde haverum over den fortryllede have til legepladsen (for børn og barnlige sjæle). Her er ren nydelse, sanser, farver, dufte og smag - og for dem, der simpelthen stresser bedst af, når de har noget at rive i, er der skam også spændende afsnit om kreativitet og den et-årige have.

Inge A Futtrup har mærket stressen på egen krop, og i Lykken har rødder fortæller hun bl a om, hvordan haven hjalp hende til at genvinde livsglæden og energien. Hendes have er det bedste bevis på, at hun formår at omsætte sin erfaring og teoretiske viden til en blanding af skønhed og praktiske detaljer. Bogen slutter med en pragtfuld tur i hendes vidunderlige have, der bogstavelig talt oser af harmoni, ro og frodighed. Her er rendyrket livskvalitet i alle hjørner - og ikke et hakkejern i miles omkreds!

Lykken har rødder er i et lækkert, handy format - lige til at tage med i hængekøjen.

Læs mere om bogen og gå en virtuel tur i forfatterens have på www.darduse.dk

Lykken har rødder af Inge A Futtrup er udgivet på forlaget Darduse.

208 sider fyldt med flotte farvefotos og spændende haveplaner. Vejl pris 249,- kr
Udvalgte artikler
Stenbedet
Stenbedsplanter skal generelt have masser af lys, luft og godt med dræn, så et stenbed skal placeres et sted hvor der er sol, om ikke hele dagen, så dog det meste. Det må gerne være et blæsende sted, da planterne fra naturens side er vant til barske forhold i bjergene, hvor de gror i klippespalter.
Artikel kategori: Planer og tegninger
Udvalgte artikler
Alant
Alant er let at kende fra de andre gule kurvblomster med sine smalle, næsten trådformede randkroner , der sidder som en glorie omkring den store, flade skivekrone. Plantens vækst er tæt og kompakt. Stængler
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Græsplænens årskalender

Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Plant roser
Roser, der skal gro godt og undgå alt for mange sygdomme, skal plantes og plejes omhyggeligt for at kunne trives. Især er rigtig plantning vigtigt.
Artikel kategori: Alt om Haven