Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Bliv klar til at se på fugle: Gummistøvler til fugleturen
Bliv klar til at se på fugle: Gummistøvler til fugleturen
Bliv klar til at se på fugle: Gummistøvler til fugleturen

Af: Søren Breiting

Det er vidunderligt at kunne tage på tur i naturen og se på fugle, men én af forudsætningerne er, at man er klædt passende på. På fugleturen er gode gummistøvler ofte det bedste fodtøj, så man bliver terrængående.

Mange mennesker har den opfattelse, at gummistøvler kun er nyttige, når det regner. Men når du ser på fugle, går du ofte gennem fugtigt græs tidligt om morgenen, hvis du er ude for at glæde dig over fuglesangen om morgenen.

Andre gange går du gennem ukendt terræn, hvor du ikke ved, hvad der venter dig de næste hundrede meter – det kan være mosejord eller små vandløb, der skal forceres.

Skal du over strækninger med hede, kan der også være en tryghed i at gå med gummistøvler, der beskytter benene mod et eventuelt bid fra en hugorm. Hugormebid er ekstremt sjældne i Danmark, og der er ikke registreret alvorlige konsekvenser for voksne. Men alligevel.

Når du er i felten for at se på fugle, er det en utrolig god fornemmelse at kunne bevæge sig igennem næsten hvad som helst uden at skulle have opmærksomheden rettet mod, hvor du sætter dine ben.

Gummistøvler er ikke bare gummistøvler. Skal du ud og købe et par nye gummistøvler til dine kommende fugleture, så er der her et par tips til købet:

Gummistøvler til ture i naturen bør være så langskaftede, som du kan få dem. Hermed giver de dig de bedste terrængående egenskaber: Du kan vade gennem det lave vand ved kysten eller i moseområder, og du er godt beskyttet mod dug i vådt græs om morgenen.

Gummistøvler skal være gode at gå i. Det vil sige, at du skal købe støvlerne for store, så du kan have et par tynde sokker på og et par tykkere sokker udenpå. Hermed bliver det muligt for dig at vandre i dem.

Langskaftede støvler med en form for mulighed for indsnøring for oven er rigtigt gode til at forhindre for mange frø og andre småting at drysse ned i støvleskafterne og genere fødderne. De korte gummistøvler til sejlerbrug er kun gode til ture i naturen, hvor du holder dig til stier og veje.

Nogle vil foretrække to forskellige slags gummistøvler, så de har et specielt par støvler til vinterbrug. Disse skal så være særligt varme, samtidig med at de skal have ovenstående egenskaber. til sommerhalvåret. Selv har jeg klaret mig udmærket med almindelige støvler, hvor der er plads til en kraftig filtsål i bunden, der isolerer mod den kolde jord.

Priser på gummistøvler varierer ganske meget. I specialbutikker til fuglefolk, jægere og spejdere findes ofte rigtigt gode gummistøvler, men til en ret pebret pris. Måske kan du falde over dit yndlingsmærke i gummistøvler hos et stormarked til en god pris.

Det gamle mundheld om, at der ikke findes dårligt vejr, men kun forkert påklædning, gælder også for fodtøj. For fugleture er et par gode gummistøvler ofte den bedste løsning, så du kan opsøge fuglene i fred for særlige hensyn til terrænet.


Forfatter resurse box e:-> Søren Breiting er uddannet biolog. Han færdes med stor glæde i naturen hvor som helst – og gerne iført gummistøvler. Se Sørens billeder fra naturen på http://www.azFOTOS.com og læs mere om fugle på http://www.fugleliv.dk

Article From Gratis Artikler

Udvalgte artikler
Havtorn - Sandtorn
Havtorn - Sandtorn (Hippophae rhamnoides) anvendes i læhegn, vildtplantninger og på kystnære lokaliteter.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Rødklokkebusk
Busken er velvoksen og mandshøj med mørkegrønt løv. Arten bærer rosafarvede blomster i juni. Formen 'Purpurea' bliver lavere og har mørkt brunrøde blade og rosenrødt blomsterflor. Den bogetbladede 'Variegata' er mere sjældent dyrket.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Frugtbuske i haven
Hjemmelavet solbærsaft, ribsgele og hindbærmarmelade er delikatesser, der har været på vej i glemmebogen i en årrække. Men danskerne er på ny ved at få øjnene op for de gamle dyder, så kogebøgerne har erstattet glemmebogen.
Artikel kategori: Køkkenhaven
Udvalgte artikler
Abrikos
Såvel abrikoser som ferskner er stenfrugter. Begge frugter ligner hinanden meget i den måde, de vokser og blomstrer på.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser