Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyttig viden » Overtro
Overtro
Et af de mest kendte symboler for held og lykke er firkløveren. Hvis du finder en firkløver, betyder det held – så husk at gemme den!


En hestesko på døren betyder held i familien. Men det er vigtigt, at hesteskoen vender med buen nedad og åbningen opad, så heldet ikke løber ud.


Hvis du gerne vil have lidt mere held eller gerne vil ønske held for nogle andre, kan du krydse fingrene – det betyder nemlig, at man hjælper heldet på vej.


Hvis du hører om noget dårligt, der er sket for andre, siger overtroen, at du skal skynde dig at sige »7-9-13« og banke under bordet, for så vil det dårlige ikke ske for dig.


Er du ude og gå i skoven og ser en sort skovsnegl, så prøv om du kan komme til at røre den på følehornene, inden den trækker dem til sig. Så må du nemlig ønske!


Hvis du får øje på et stjerneskud, må du ønske. Men fortæl ikke til nogen, hvad du har ønsket – for så går det ikke i opfyldelse!


Nogle gange kommer der en regnbue frem, når det lige har regnet, og solen så begynder at skinne. Hvis du får øje på sådan en, må du ønske noget godt.


Det er gammel overtro, at hvis man tager nyt tøj på til en begravelse, vil man være den næste, der dør. Og det gælder alt tøj fra strømper til slips. Hvis bare en af tingene er nye, er ens skæbne forudbestemt.


Det varsler uheld at stå baglæns ud af sengen samt at gå baglæns til ro.


En gravid kvinde må absolut ikke bevæge sig baglæns, da barnet vil blive født med benene først (en sædefødsel).


Hvis lagkagestykket vælter, når det bliver lagt over på en ugift persons tallerken, er det en varsel om, at vedkommende enten slet ikke bliver gift eller vil få en gal svigermor.


Det er skidt varsel for et hus og dets fremtidige beboere, hvis der ikke holdes et reglementeret rejsegilde.


Det varsler også uheld, hvis der ikke hejses en krans i anledningen af rejsegilde, eller hvis det blæser ned


Det er et godt varsel at møde en skorstensfejer- og varslet kan gøres endnu bedre, hvis man hilser på skorstensfejeren eller bukker for ham.


Det lover ikke godt, hvis man begynder på noget nyt på en mandag.


Uventet besøg på en mandag varsler besøg hele ugen.


Det varsler ikke godt for ugen, hvis man tager rent tøj på om mandagen.


Tirsdag er fuld af gode varsler, når det drejer sig om at begynde på et nyt forehavende.
forlovelse eller ægteskab på en tirsdag, lover godt for parrets fremtid. Det er så at sige altid et godt varsl, hvis man tiltræder et nyt job på en tirsdag.


Hverdagen må naturligvis gå sin gang, men man bør absolut undlade at gifte sig, flytte til en ny bolig, skifte job eller søsætte et fartøj på en onsdag.


Det er et godt varsel, at være født på en torsdag. så skulle der nemlig være mulighed for, at man har okkult evner og kan se bag ting.


Det er altid et særdeles godt varsl at blive født på en søndag, og søndagsbørn har ifølge folketroen ofte evnen til at se skjulte og overnaturlige ting - ligesom torsdagsbørn.


Det kommende brudepar skal sove hver for sig, dagen inden brylluppet. Det skulle betyde uheld, hvis parret sover sammen dagen før bryllupsfesten.


I følge overtroen siges det at bruden, skal skære første stykke selv, ellers vil hun blive barnløs. Gommen må gerne hjælpe med at lægge sin hånd over brudens medens bryllupskagen skæres


Bruden må ikke prøve tøjet før selve bryllupsdagen, da brylluppet så vil blive aflyst. Hvis hun alligevel drister sig til at prøve kjolen, er det meget vigtigt, at hun ikke ser sig selv i et spejl, da spejlet så vil forudse en dyster fremtid.


På vejen til kirken må man ikke standse, for så vil der komme splid i ægteskabet.


Det er et dårligt varsel, hvis bruden og brudgommen ser hinanden, før de kommer ind i kirken. Ligesom de heller ikke må tilbringe natten op til brylluppet i samme seng.


Ifølge overtroen bringer det lykke, hvis solen skinner på bruden i kirken. Hvis man derimod bliver ramt af en lysstråle til en begravelse, er det et varsel om, at man er den næste, der dør.

Udvalgte artikler
Forårsbeskær
Man taler tit om havens 4 årstider, men for stauder er det ikke helt slået igennem. De fleste stauder står ret grimme i perioden med lave temperaturer.
Artikel kategori: Beskæring
Udvalgte artikler
Vinterdæk - Skift selv vinterdæk og gør bilen vinterklar
Hvert år sker tusindvis af ulykker pga. af glat og usikkert føre og derfor er det vigtigt at have bilens udstyr i orden. Det er jo her at du netop selv, kan gøre en forskel. Et område, hvor mange uheld kunne have være undgået, er bilens dæk. Gode vinterdæk kan i mange tilfælde forkorte din bremselængde og gøre bilens skred langt mere kontrolbart.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Tobaksplante / Jasmintobak
Tobak (Nicotiana) er en planteslægt med ca. 70 arter, udbredt i Australien, Polynesien og især i Sydamerika.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Skovflåten
Skovflåten (Ixodes ricinus) kaldes ofte for en tæge. Den er imidlertid ikke noget insekt, men hører til blod-miderne, som lever af at suge blod. Skovflåten har to par munddele med effektive modhager. Overkæberne er dannet som skarpe stiletter, og underkæberne danner et rør, gennem hvilket blodet suges op
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr