Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Plantebeskrivelser » Weymouthsfyr
Weymouthsfyr
Weymouthsfyr
Pinus strobus f. nema


Egenskaber: Den rene art er et hurtigtvoksende, paraplyformet træ.
Dværgformen er nydelig, buskformet bunddækkende.

Højde: Den rene art 15-20 m, dværgformen ca. 2 m og noget bredere.
Lys: Fuldt lys.
Vand: Rigeligt.
Jord: Helst god havejord.
Formering: Frø.
Sygdomme: Angribes let af rust.

OBS: Sammenplantning med lyng er smukt.

Arten, et hurtigtvoksende træ

Weymouthsfyr stammer fra Nordamerika, hvor den kan blive op til 45 m høj. Hos os holder den sig ganske vist på omtrent det halve af denne højde, men bliver alligevel et meget stort træ, som ikke kan plantes hvor som helst. Hertil kommer, at træet virkelig vokser hurtigt og i bred kegleform.

Dværgformen, en bunddækkende busk

Derimod er den nydelige dværgform 'Nana' anvendelig i de fleste haver. Den vokser buskagtigt, adskilligt langsommere og bliver maksimalt 2 m høj.
Derimod bliver den op til 3 m bred, og behøver altså godt med »udenomsplads«. Weymouthsfyr ønsker god, varm jord og desuden godt med væde.
Grågrønne nåle i bundter


Weymouthsfyr har grønne, glatte årsskud. De grågrønne nåle er 6-10 cm lange og sidder i bundter a 5. I regnvejr har de en tendens til at klæbe sammen. Koglerne, der er læderagtigt gulbrune, bliver ca. 15 cm lange og udvikles meget tidligt. Træet giver et udmærket tømmer, men plantes alligevel sjældent som skovtræ. Det angribes nemlig let af en rodsvamp.

Udvalgte artikler
Sydbøg
Sydbøg er noget nær det perfekte træ til haven. Bladene er så små og kronen så luftig, at træet kun kaster en ganske let, flimrende skygge. Det giver mulighed for at plante helt tæt på stammen og dermed for at skabe et både smukt og spændende havemiljø.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Juletræet med sin pynt!
Det danske juletræ findes spredt ud over hele Europa. Danmark er nemlig EUs største eksportør af juletræer, og det er således ikke kun i danske hjem, at juleglansen stråler fra et dansk grantræ.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Vedbend
Vi kender alle vedbenden, som vokser i skovene med fantastiske trekantede mørkegrønne, blanke blade. Men der er mange forskellige sorter med blade i forskellige former og størrelser.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Græsflue
Nogle år forekommer de i meget stort antal og kan om efter-året i enorme sværme søge ind i huse og bygninger for at overvintre.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr