Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Introdiktion
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Plantebeskrivelser » Weymouthsfyr
Weymouthsfyr
Weymouthsfyr
Pinus strobus f. nema


Egenskaber: Den rene art er et hurtigtvoksende, paraplyformet træ.
Dværgformen er nydelig, buskformet bunddækkende.

Højde: Den rene art 15-20 m, dværgformen ca. 2 m og noget bredere.
Lys: Fuldt lys.
Vand: Rigeligt.
Jord: Helst god havejord.
Formering: Frø.
Sygdomme: Angribes let af rust.

OBS: Sammenplantning med lyng er smukt.

Arten, et hurtigtvoksende træ

Weymouthsfyr stammer fra Nordamerika, hvor den kan blive op til 45 m høj. Hos os holder den sig ganske vist på omtrent det halve af denne højde, men bliver alligevel et meget stort træ, som ikke kan plantes hvor som helst. Hertil kommer, at træet virkelig vokser hurtigt og i bred kegleform.

Dværgformen, en bunddækkende busk

Derimod er den nydelige dværgform 'Nana' anvendelig i de fleste haver. Den vokser buskagtigt, adskilligt langsommere og bliver maksimalt 2 m høj.
Derimod bliver den op til 3 m bred, og behøver altså godt med »udenomsplads«. Weymouthsfyr ønsker god, varm jord og desuden godt med væde.
Grågrønne nåle i bundter


Weymouthsfyr har grønne, glatte årsskud. De grågrønne nåle er 6-10 cm lange og sidder i bundter a 5. I regnvejr har de en tendens til at klæbe sammen. Koglerne, der er læderagtigt gulbrune, bliver ca. 15 cm lange og udvikles meget tidligt. Træet giver et udmærket tømmer, men plantes alligevel sjældent som skovtræ. Det angribes nemlig let af en rodsvamp.

Udvalgte artikler
Japan-Pileurt
Japansk pileurt er medlem af syrefamilien (Polygonaceae) og betegnes som tilhørende de store pileurter. Den store pileurt er en meget flot, livskraftig staude og derfor populær som prydplante
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Jordbærsorter

Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Kejserbusk
Kejserbusken er en tætgrenet busk, der bliver ca. 3 meter høj. Du kan godt holde den nede på 1,5 – 2 meter ved beskæring, som du skal sørge for sker i april måned, når den er færdig med at blomstre,
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Er ‘alt-i-ét-kameraet’ det bedste digitale kamera for dig?
Hvem drømmer ikke om et kamera, der kan klare alle typer fotografering uden ekstra udstyr? Moderne digitale kameraer kommer meget tæt på det perfekte alt-i-ét-kamera’, men man skal vide, hvad man skal kikke efter. Her er en guide til det bedste digitale kamera, der opfylder de fleste amatør-fotografers behov.
Artikel kategori: Nyhedsartikler