Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Plantebeskrivelser » Gul Thuja
Gul Thuja
Gul Thuja
Thuja occidentalis


Egenskaber: Lavt, gult nåletræ med fin farvekontrast til andre grønne toner.
Højde: 1,5-2 m.
Lys: Fuldt lys.
Vand: Ikke store krav.
Jord: Helst let sur og porøs, ellers for- dringsløs.
Sygdomme: Ingen problemer.
Formering: Stiklinge af unge planter i maj/juni.

Et spørgsmål om smag

Der er delte meninger om gule nåletræer. Nogle mener, de ser sygelig ud, mens andre synes, de gule former netop egner sig til at skabe farvekontrast til forskellige grønne toner. Stamfor- men Thuja occidenta/is hører til de mest dyrkede thujaer i haverne - ofte plantet som hæk eller hegn. Da de tåler meget, anvendes de tit til klippede, stedsegrønne hække.

Nye former kommer stadig til

Der foregår til stadighed en udvikling med hensyn til udvælgelse af nye sorter og former med attraktive egenskaber i form og farve. Selve arten bliver et træ - op mod 10 m højt, mens mange af de udvalgte sorter nærmest er dvær-
ge. Den her viste sort bliver kun 1,5-2 m høj og med bred kegleformet vækst.

To slags nåle

Sorten Ellwangeriana Rheingold er en såkaldt juvinil form, dvs. den bevarer noget af sin ungdomsform livet igennem. Den har både ungdommens spidse nåle og det modne træs skælformede nåle. Thuja skal stå lyst og helst i læ for at udvikles smukt. De er derimod tolerante over for den jord, de vokser i.

Udvalgte artikler
Rullegræs
Mange vælger at anvende rullegræs, når en ny plæne skal anlægges. Fordelen er da også, at der er et færdigt resultat med det samme, men du undgår ikke at "græsset ikke må betrædes". Nylagt rullegræs skal nemlig have fred og ro til at få fat.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Trompetblomst
Trompetblomst er en kraftigtvoksende, løvfældende klatreplante. Den klatrer ved hjælp af særlige luftrødder, men er ikke så god til at holde sig fast, når planten bliver stor.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Amaryllis
Et amaryllisløg er fra naturens side beregnet på at kunne overleve ild og tørke for derefter at vågne til live igen, når det bliver udsat for et stort regnskyl. Det er den evne vi udnytter op til jul.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Pampasgræs
Pampasgræs er en kraftigt voksende tue med lange smalle, overhængende, blågrønne blade med meget skarpe kanter. Den bliver omkring 1 m høj, stråene med blomst godt et par meter.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser