Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Plantebeskrivelser » Gul Thuja
Gul Thuja
Gul Thuja
Thuja occidentalis


Egenskaber: Lavt, gult nåletræ med fin farvekontrast til andre grønne toner.
Højde: 1,5-2 m.
Lys: Fuldt lys.
Vand: Ikke store krav.
Jord: Helst let sur og porøs, ellers for- dringsløs.
Sygdomme: Ingen problemer.
Formering: Stiklinge af unge planter i maj/juni.

Et spørgsmål om smag

Der er delte meninger om gule nåletræer. Nogle mener, de ser sygelig ud, mens andre synes, de gule former netop egner sig til at skabe farvekontrast til forskellige grønne toner. Stamfor- men Thuja occidenta/is hører til de mest dyrkede thujaer i haverne - ofte plantet som hæk eller hegn. Da de tåler meget, anvendes de tit til klippede, stedsegrønne hække.

Nye former kommer stadig til

Der foregår til stadighed en udvikling med hensyn til udvælgelse af nye sorter og former med attraktive egenskaber i form og farve. Selve arten bliver et træ - op mod 10 m højt, mens mange af de udvalgte sorter nærmest er dvær-
ge. Den her viste sort bliver kun 1,5-2 m høj og med bred kegleformet vækst.

To slags nåle

Sorten Ellwangeriana Rheingold er en såkaldt juvinil form, dvs. den bevarer noget af sin ungdomsform livet igennem. Den har både ungdommens spidse nåle og det modne træs skælformede nåle. Thuja skal stå lyst og helst i læ for at udvikles smukt. De er derimod tolerante over for den jord, de vokser i.

Udvalgte artikler
Citronmelisse
Citronmelisse er en flerårig staude. Planten blomstrer i juli-august. Den bliver ca. 80 cm høj og har grønne ægformede blade, der er behårede og dufter af citron. Det er bladene, som anvendes i madlavning.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Rosenhæk
Drømmer du om at få en smuk, duftende rosenhæk i din have, så er det fra sidst i september og frem til frosten binder jorden, er der perfekte planteforhold for barrodsroser.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Trompetkatost
Trompetkatost er en me­get rigtblomstrende plante, der er overordentlig velegnet til såvel afskæ­ring som til placering i blomsterrabat.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Tekniske installationer til havedammen
Vandrensningsanlæg, luftpumper og andre tekniske installationer gør det meget lettere at holde vandet i havedammen rent, friskt og iltrigt.
Artikel kategori: Havedammen