Palmer i haven? Det er ikke kun på grund af vores mildere klima, at det kan lade sig gøre, men også fordi man kan købe så store planteeksemplarer, at de kan tåle de danske vejr - hele året udenfor.
Trachycarpus fortuneii er det latinske navn for hørpalme og er sammen med dværgarten Trachycarpus nanus nogle af de mest hårdføre palmer. Også Wagners hørpalme Trachycarpus wagnerianus kan tåle ned til -17 grader C.
Andre palmer kan også tåle at stå ude om vinteren, blot bør man dække dem med et tag, da de ofte ikke tåler den meget høje fugtighed, vi ofte har i jorden om vinteren. Står palmerne nogenlunde tørt, kan mange af dem tåle temperaturer ned til -10-15 grader C.
Vokseplads
Jo nærmere palmen kommer de forhold, hvorunder den naturligt kommer fra, jo bedre mulighed er det for at den trives optimalt. Det er forhold som temperatur, lys/skygge forhold, vanding og jordens sammensætning, der har betydning. Hørpalmer stammer fra Himalaya og er vant til at stå tørt og lyst. Sæt den derfor gerne et lunt sted, hvor der også er læ. Plant den i almindelig havejord med gode drænforhold. Gødes meget moderat, da palmer er en meget nøjsomme planter.
Vinterbeskyttelse
Hørpalmen behøver ikke, når den har en størrelse på minimum 1,5 m højde, at blive vinterbeskyttet. Overvej at binde viftegrenene sammen, så massive snemængder ikke brækker dem. Pak endelig ikke planten ind i plastic, da den vil rådne, når der ikke kommer luft til.
Skrevet af Kjeld
d. March 07 2013
3550 Fremvisninger ·
Udvalgte artikler
Syre
Oxalis adenophylla egner sig i stenpartier. Den visner imidlertid tidligt og bør derfor plantes
mellem vækster, der udfolder sig senere på sommeren. Artikel kategori:Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Myrer
Myren kan bygge rede i rådne træstubbe eller fugtskadet træ i huse, men som regel slår den sig ned under sten eller fliser. Herfra kommer den ind i huset gennem revner og sprækker i fundamentet, ved rørgennemføringer og langs fodpaneler. Artikel kategori:Sygdomme og skadedyr
Udvalgte artikler
Naturens bedemænd
Det vrimler med dyr omkring os, pattedyr, fugle, padder, krybdyr, fisk, insekter, spindlere. De store er til at få øje på, hvis de da ellers viser sig. De små lægger vi knap mærke til, skønt deres antal langt overgår dyrenes højere oppe på rangstigen.
Artikel kategori:Nyttig viden
Udvalgte artikler
Ã…ret rundt i drivhuset
De fleste forbinder nok drivhuse med sol, forår og godt udendørsvejr. Men i virkeligheden er der altid noget at lave i drivhuset året rundt! Og med årene bliver du som drivhusejer bedre og bedre til at planlægge og forberede en drivhussæson. I det nedenstående illusterer vi, hvordan et typisk år i drivhuset kan se ud. Artikel kategori:Drivhuset