Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Bekendtgørelse af l...
Efter vinteren
Lidt om beskæring
24 brandgode juleråd
Kompost tips
Undgå sprøjtegift
Havens dyr - Pasning
forskelligt om købe...
2. november 2013
Græskar høstning
Melonagurk
Squash og græskar
Insektinvasion
Vinterklargøring - ...
8. september 2013
Udvalgte artikler
Blodhassel
En større busk eller lille løvfældende træ ind til 10 m høj med mørke purpurrøde blade. Har velsmagende frugter i rørformet hase med uregelmæssigt fliget munding.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Apple opruster i kampen om mobile platforme
Der er så mange usandsynligheder i den her historie, at alt taler for, at det er et mediestunt”, siger Christoffer Back, direktør for reklamebureauet Co+Høgh.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Styrketræning center - Sådan får du langt hurtigere resultater!
Når du melder dig ind i et nyt motionscenter, er der altid et par ting, du skal tage højde for. Prisen naturligvis. Det nytter ikke noget, at du giver 4-500 kr pr måned, hvis du sjældent træner.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Boganmeldelser » Camillas havebog
Camillas havebog
Camillas Havebog

Camilla Plums nye havebog er en personlig, inspirerende no nonsense havebog om glæden, uforudsigeligheden og oplevelserne, der følger med, når man dyrker sin have. Hvordan man kan nyde egne grøntsager, bær, frugter, salater, kartofler, drivhuset med en overflod af tomater, basilikum og chili, skønne buketter og frodige potter. Bogen er beregnet som en praktisk guide til den glade nybegynder, men også for de mere trænede havefolk er der noget at hente. Camillas havebog handler om de grundlæggende principper i havedyrkningen: at det er jorden, vi dyrker, uden kemiske tæsk af nogen art. Om gamle sorter, som kan klare sig uden kemiske krykker, og smager bedre end moderne sorter, som jager udbytte frem for smag. Den handler om mangfoldighed og overflod, om at en have, der bugner af alverdens forskellige planter i skøn (u)orden, er bedre for planterne indbyrdes, for jorden, for dyrene og for fremtiden.

De mange fotos, som er taget af fotograf Anne-Li Engström, er som teksten en oplevelse i sig selv og herligt udogmatiske i forhold til mange andre havebøgers. Den bedste anbefaling er dog selv at læse bogen og bruge den, som Søren Ryge Petersen skriver i sit forord, hvoraf nedenstående er et udpluk:

" Af de hundredvis af havebøger, jeg har stående, er det kun ganske få, der bliver brugt mere end første gang, de uundværlige leksika, samt Camillas gode håndfuld store, smukke bøger. De kommer jævnligt frem, for hvad var det nu, hun skrev om purløg eller georginer? Ikke fordi jeg har brug for at vide mere – har trods alt dyrket dem og alt muligt andet meget længere end Camilla – men fordi jeg lige skal have repeteret hendes OPLEVELSE af planterne og arbejdet med dem, hvorpå vi er tilbage ved enhver bogs fundament: sproget! Alle de små sidespring, frække bemærkninger og spøjse formuleringer kommer med. At hun på den ene side er en efterhånden dybt erfaren havekvinde, men at hun – når hun skriver - har bevaret sin menneskelighed med alt hvad det indeholder af glæder og skuffelser, hemmeligheder og uforudsigeligheder, humor og ironi og nysgerrighed og lader det indgå i sproget som et helt afgørende krydderi.

Sagt på en anden måde: Hvor ofte smiler man, når man læser i en havebog? Aldrig! I selskab med Camilla gør man det næsten hele tiden. Camilla har valgt alt det, der er vigtigt for hende. Græsplænen og roserne og meget andet glimrer smukt ved sit fravær. Det spiselige og det smukke får hele armen. Tillykke med bogen Camilla. Og til alle de danske haveejere, der forhåbentlig får taget sig sammen til at købe en ordentlig havebog, som er værd at læse. I dén grad."

Camillas havebog
Tekst: Camilla Plum
Fotos: Anne-Li Engström
Omfang: 320 sider
Pris: 300,- (vejl.)

Politikens Forlag: http://www.politikensforlag.dk

Udvalgte artikler
Galnebær
Atropa bella-donna, hører til i Natskygge-familien. Planten bliver i folkemunde også kaldt Belladonna efter dens latinske artsnavn.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Underlige love
I vores eget land, Danmark, er det rent faktisk forbudt for en kvinde at betræde et offentligt transportmiddel med en hattenål, der er længere end 15 cm.
Artikel kategori: Sjove ting
Udvalgte artikler
Grundloven
Danmarks Riges Grundlov
Artikel kategori: Nyttig viden
Udvalgte artikler
Havefliser af træ
Til forskel fra sten som -belæqningsrnatenale er træ ikke så varmt om sommeren, 'og det køler heller ikke som sten, når det er koldt ude,
Artikel kategori: Sten og fliser.
Udvalgte artikler
Lav selv salat
Den største udfordring i forhold til at dyrke salat er sommervarmen, som kan gøre, at det hurtigt blomstrer, og så bliver bladene bitre.
Artikel kategori: Køkkenhaven
Udvalgte artikler
Kålroe
Kålroe eller kålrabi som den også kaldes, har i Danmark mest været kendt som foderplante, i det øvrige norden har den været langt mere skattet som grøntsag. Kålrabien kan fåes både hvid, rød og grøn, men alle knoldene er hvide indeni
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Japansk blåregn
Japansk blåregn, Wiseria floribunda, er ikke altid blå. Der er mange sorter med forskellige blom-sterfarver at vælge imellem. Purpurblå og blålilla er de mest udbredte farvetoner, men sorten 'Ro-sea' har sarte, rosa blomster, og sorten 'Alba' har elegante, snehvide blomster i de lange hængende klaser, der er plantens adelsmærke.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser