Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Boganmeldelser » Havespor
Havespor
Havearkitekt og keramiker Kjeld Slot inviterer os på en vandring i sit eget lille haveparadis.

En kulturhistorisk og personlig vandring. Kjeld Slots have har udvilet sig i takt med familien og i takt med oplevelser, behov og reflektioner.

I Måneskinshaven er hvid ikke kun en farve, og i Damhaven fortæller han om forandringerne ved vandhullet, mens Det persiske bagtæppe og Urtehaven viser mangfoldigheden og rigdommen i Slots paradis.

Kjeld Slots egen have har udviklet sig i sporene efter den have, som var der engang, og i sporene efter de barndomshaver, han har kendt og elsket. Her får du en masse inspiration og ideer til, hvordan du kan udvikle din have til noget helt specielt.

Bogen ledsages af reflekterende og inspirerende fotos fra havens skiftende årstider. Havespor giver ingen anvisning på dyrkningstekniske spidsfindigheder, men bogen viser veje og giver ideer til haver, som er meget mere end de planter, vi kommer i jorden.

Kjeld Slot er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i 1983. Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund og har deltaget i en lang række anerkendte udstillinger.

Siden 1999 har han foruden at varetage undervisningen på Århus Kunstakademi været aktiv som have- og landskabsarkitekt. Kjeld Slot har løst mange udsmykningsopgaver i offentlige rum, ligesom han har tegnet flere større anlæg, bl.a. ved Moesgård Museum ved Århus. Han har haft en haveserie på DR2 og han indgår i Danmarks Radios P¤ panel om haver, hvor han hver 3. uge causerer og besvarer lytternes spørgsmål dagligt fr 11-12.


Havespor
Forfatter: Kjeld Slot
143 sider
Pris 298 kr.
Forlaget Hovedland

Udvalgte artikler
Trips
Trips (Thysanoptera) er meget små, kun ca. 2 mm lange oftest mørke insekter. Af og til benævnes de blærefødder eller frynsevinger. Forklaringen på disse navne er, at deres ben ender i en hæfteblære, og at deres smalle vinger er kantet af en hårfrynse.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr
Udvalgte artikler
Blomsterkrukker
Er du nybegynder i sommerblomster, er det ret uoverskueligt at vælge blandt dette hav af forskellige blomster. Mit forslag til slagplan vil være følgende.:
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Oktober

Artikel kategori: Havekalender
Udvalgte artikler
Ambratræ / Tyggegummitræ
Tyggegiummi træ er et dansk oversættelse fra Sweetgum og så brugen af træets saft bliver brugt til tyggegummi da den er velsmagende.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser