Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Boganmeldelser » Havespor
Havespor
Havearkitekt og keramiker Kjeld Slot inviterer os på en vandring i sit eget lille haveparadis.

En kulturhistorisk og personlig vandring. Kjeld Slots have har udvilet sig i takt med familien og i takt med oplevelser, behov og reflektioner.

I Måneskinshaven er hvid ikke kun en farve, og i Damhaven fortæller han om forandringerne ved vandhullet, mens Det persiske bagtæppe og Urtehaven viser mangfoldigheden og rigdommen i Slots paradis.

Kjeld Slots egen have har udviklet sig i sporene efter den have, som var der engang, og i sporene efter de barndomshaver, han har kendt og elsket. Her får du en masse inspiration og ideer til, hvordan du kan udvikle din have til noget helt specielt.

Bogen ledsages af reflekterende og inspirerende fotos fra havens skiftende årstider. Havespor giver ingen anvisning på dyrkningstekniske spidsfindigheder, men bogen viser veje og giver ideer til haver, som er meget mere end de planter, vi kommer i jorden.

Kjeld Slot er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i 1983. Han er medlem af Billedkunstnernes Forbund og har deltaget i en lang række anerkendte udstillinger.

Siden 1999 har han foruden at varetage undervisningen på Århus Kunstakademi været aktiv som have- og landskabsarkitekt. Kjeld Slot har løst mange udsmykningsopgaver i offentlige rum, ligesom han har tegnet flere større anlæg, bl.a. ved Moesgård Museum ved Århus. Han har haft en haveserie på DR2 og han indgår i Danmarks Radios P¤ panel om haver, hvor han hver 3. uge causerer og besvarer lytternes spørgsmål dagligt fr 11-12.


Havespor
Forfatter: Kjeld Slot
143 sider
Pris 298 kr.
Forlaget Hovedland

Udvalgte artikler
Gyldenris
Gyldenris er en taknemmelig staude der klarer sig på al slags jord og under alle lysforhold. Bedst klarer planten sig i sol og på en god havejord.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Blomsterløg og knolde
Løgblomsterne er en fryd i enhver have. Fra tidligt forår til ind i efteråret er der løg og knolde, der blomstrer, hvis de vel at mærke er plantet rigtigt og på det rigtige sted.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Atlasceder
En stedsegrøn solitærplante eller et mindre træ til haven. En atlasceder er en kær og helt speciel plante, som kræver noget plads i haven
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Havens gifte
Det er især de farverige bær, der minder om ribs, stikkelsbær eller solbær, der er attraktive for børn. Kun sjældent putter børn blade og skud fra træer og buske i munden.
Artikel kategori: Giftige planter