Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Boganmeldelser » Lykken har rødder
Lykken har rødder
Lykken har rødder er en personlig og meget inspirerende bog om haveterapi og livskvalitet. Bogen er fyldt med gode ideer til, hvordan du hurtigt, nemt og billigt kan indrette din egen private terapi- eller sansehave. En have, der både er smuk, superlet at passe og desuden fungerer som din trofaste ven og personlige stresscoach.

Haveterapi er en helt ny og spændende trend. Forskere og psykologer verden over er enige om, at haven er en fantastisk terapeut, og meget tyder ligefrem på, at løsningen på et af tidens største problemer, nemlig stress, findes lige udenfor vores dør. Haveterapi anvendes i stigende grad som behandlingstilbud til stressede og udbrændte mennesker, men alle vi andre, der "bare" er udkørte og småstressede ovenpå en hæsblæsende dag, kan sandelig også få glæde af lidt terapi i egen have.

Forfatteren Inge A Futtrup er landskabsteknolog med speciale i haveanlæg. Med sikker hånd har hun tegnet en række enkle men smukke haveplaner, der tydeligt viser, hvordan ganske almindelige haver kan indrettes som små oaser, hvor du altid kan finde glæde, ro og energi. Hendes filosofi er at skabe vedligeholdelsesfri skønhed, så du får tid til at nyde livet i stedet for at knokle med hakkejern og slåmaskine.

Men haveterapi handler først og fremmest om dig og dine behov. Derfor indeholder Lykken har rødder forslag og eksempler på alt lige fra det tankefulde haverum over den fortryllede have til legepladsen (for børn og barnlige sjæle). Her er ren nydelse, sanser, farver, dufte og smag - og for dem, der simpelthen stresser bedst af, når de har noget at rive i, er der skam også spændende afsnit om kreativitet og den et-årige have.

Inge A Futtrup har mærket stressen på egen krop, og i Lykken har rødder fortæller hun bl a om, hvordan haven hjalp hende til at genvinde livsglæden og energien. Hendes have er det bedste bevis på, at hun formår at omsætte sin erfaring og teoretiske viden til en blanding af skønhed og praktiske detaljer. Bogen slutter med en pragtfuld tur i hendes vidunderlige have, der bogstavelig talt oser af harmoni, ro og frodighed. Her er rendyrket livskvalitet i alle hjørner - og ikke et hakkejern i miles omkreds!

Lykken har rødder er i et lækkert, handy format - lige til at tage med i hængekøjen.

Læs mere om bogen og gå en virtuel tur i forfatterens have på www.darduse.dk

Lykken har rødder af Inge A Futtrup er udgivet på forlaget Darduse.

208 sider fyldt med flotte farvefotos og spændende haveplaner. Vejl pris 249,- kr
Udvalgte artikler
Lav din køkkenhave.
Her kan du læse lidt om planlægning af din køkkenhave og nogle forslag til hvad du kan have i din køkkenhave. HUSK hvis du vil læse mere om den enkelte grøntsag kan du klikke på navnet (rød skrift) og du vil åbne en ny side med beskrivelse af grøntsagen.
Artikel kategori: Køkkenhaven
Udvalgte artikler
Brombær
Vi kender de dejlige søde, sorte bær fra gåturerne i naturen, hvor brombærkrattene bugner af dejlige modne bær i september måned. Ikke mange dyrker deres egne brombær, men det er faktisk en mulighed.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Køkkenhaven
Køkkenhaven skal være et element i haven, som du synes er sjovt og spændende, og som du kan overskue hele sæsonen. Start derfor med at anlægge en køkkenhave, der ikke er for stor og kompliceret. Det første års køkkenhave kan være udgangspunkt for ændringer og udvidelse.
Artikel kategori: Planer og tegninger
Udvalgte artikler
Pasning / brug af kompost
Kompost er et udmærket jordforbedringsmiddel. Den er helt afgjort rig på næring, men kan i den henseende alligevel ikke sammenlignes med gødning. Man kan blande kompost i plantejord, komme den i bede eller i køkkenhavejorden og bruge den som jorddække
Artikel kategori: Alt om Haven