Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Stjernetegn » 12 forskellige stjernetegn
12 forskellige stjernetegn
Der findes 12 forskellige stjernetegn i astrologien. Hvert stjernetegn er associeret med et bestemt dyr, hvilket er grunden til at stjernetegnene samlet kaldes for dyrekredsen.

De 12 stjernetegn er vædderen, tyren, tvillingerne, krebsen, løven, jomfruen, vægten, skorpionen, skytten, stenbukken, vandmanden og fiskene.

Hvis man tror på astrologi, så mener man at stjernetegnene har betydning for vores liv og hverdag og hvordan vi opfører os. Man kan fx. mene at dem der er født i stjernetegnet vædderen er fulde af dynamik og energi, mens dem der er født i stjernetegnet tyren er meget konservative.

Hvis man kender de 12 stjernetegn, så har man en grundlæggende viden om astrologi. Udover stjernetegnene, så opererer astrologien også med huse, planeter, aspekter og meget mere, men det er det de færreste astrologi interesserede der formår at sætte sig ordentligt ind i.

Skytten

Stjernetegnet skytten er det niende i dyrekredsen. Før skytten kommer skorpionen og det er efterfulgt af stenbukken. Det modsatstående stjernetegn er tvillingerne. Skyttens periode er fra den 23 november til den 21 december.

Stjernetegnet skytten associeres også med indsigt, rejser og udfoldelse.

Astrologisk associeres stjernetegnet med elementet ild, planetherskeren Jupiter (eksoterisk), planetherskeren Jorden (esoterisk) og legemsdelene hofter og lår. Den modsatstående planet er Merkur.

Mennesker der er født i skyttens tegn er ofte optimistiske, idealistiske og glade for at rejse. Skytter elsker at udvide deres mentale og fysisk horisont. De fleste skytter har en stor trang til frihed og de visner hen hvis deres tilværelse bliver alt for forudsigelig.

På latin hedder stjernetegnet skytten Sagittarius. Stjernetegnets farver er rød og lilla. Det magiske nummer er 9. Skyttens krystal er en obsidian.

Stenbukken

Stenbukken er det tiende tegn i dyrekredsen og placeret mellem skytten og vandmanden. Det modsatstående stjernetegn er krebsen. Stenbukkens periode er fra den 22 december til den 20 januar.

Stjernetegnet associeres også med ansvar, hårdt arbejde og forretninger.

Dette stjernetegn er astrologisk set associeret med elementet jord, planetherskeren Saturn (både eksoterisk og esoterisk) og legemsdelene knæ, led, hud og knogler. Månen er modsatstående for stenbukken.

Mennesker der er født i stjernetegnet stenbukken er ofte meget ambitiøse, men langsomme til at komme igang. Der er dog intet der kan stoppe en stenbuk når denne først er kommet igang med noget. Mange stenbukke kan umiddelbart virke lidt gammelkloge, men i virkeligheden skyldes det oftest at de er meget dybsindige.

På latin hedder stjernetegnet stenbukken Capricorn. Dets farver er grøn og brun, mens dets magiske numre er 3 og 7. Stenbukkens krystal er en kvarts.

Vandmanden

Stjernetegnet vandmanden er det elvte i dyrekredsen. Det er placeret midt mellem stenbukken og fiskene. Det modsatstående stjernetegn er løven. Vandmandens periode er fra den 21 januar til den 19 februar.

Vandmanden associeres med retfærdighed, fremtidige ideer og det ualmindelige.

Astrologisk er vandmanden associeret med elementet luft, planetherskerne Saturn og Uranus og legemsdelen anklerne. Solen er modsatstående for dette stjernetegn.

De som er født i stjernetegnet vandmanden er originale, fremsynede og kollektivt orienterede. Vandmænd er ofte opfindsomme og intelligente, men tit føler de sig fremmedgjorte i deres samtid. De er meget optaget af retfærdighed og vil kæmpe mod enhver autoritet som de ikke respekter.

På latin hedder stjernetegnet vandmanden Aquarius. Stjernetegnets farve er blå, mens dets magiske nummer er 2. Vandmandens krystal er sølv.

Fiskene

Stjernetegnet fiskene er det tolvte og sidste i dyrekredsen. Det er placeret mellem vandmanden og vædderen. Det modsatstående stjernetegn er jomfruen. Fiskenes periode er fra den 20 februar til den 20 marts.

Stjernetegnet fiskene associeres også med følelser og spiritualitet.

Fiskene er associeret med elementet vand, planetherskerne Jupiter og Neptun og legemsdelen fødderne. Den modsatstående planet er Merkur.

Mennesker der er født i stjernetegnet fiskene er fantasifulde og drømmende. Mange fisk har en tendens til at leve mere i deres fantasi end i den virkelige verden og de kan derfor let virke distræte. Fiskenes tendens til at leve i fantasien gør dem ofte til kreative og musikalske mennesker.

På latin hedder stjernetegnet fiskene Pisces. Stjernetegnets farver er grøn og blå, mens dets magiske numre er 5 og 8. Fiskenes krystal er en turkis.

Løven

Løven er det femte stjernetegn i dyrekredsen. Dette stjernetegn er placeret mellem krebsen og jomfruen. Løvens modsatstående stjernetegn er vandmanden. Løvens periode er fra den 23 juli til den 23 august.

Stjernetegnet løven associeres med selvbevidsthed, kreativitet og dramatik.

Stjernetegnet løven er astrologisk set associeret med elementet ild, planetherskeren Solen (både eksoterisk og esoterisk) og legemsdelen hjertet. Den modsatstående planet er Saturn.

Mennesker der er født i løvens tegn elsker at bestemme og være midtpunktet for enhver begivenhed. En løve kommer sjældent ubemærket, har tendens til at være dominerende og elsker at være midtpunktet for alles opmærksomhed. De fleste løver elsker luksus.

På latin hedder stjernetegnet løven Leo. Stjernetegnets farver er guld og orange, mens dets magiske nummer er 1. Løvens krystal er en granat.

Jomfruen

Stjernetegnet jomfruen er det sjette tegn i dyrekredsen og placeret mellem løven og vægten. Det modsatstående stjernetegn er fiskene. Jomfruens periode er fra den 24 august til den 23 september.

Stjernetegnet jomfruen associeres med organisation, renhed, hengivenhed og tjenester.

Astrologisk er jomfruen associeret med elementet jord, planetherskeren Merkur (eksoterisk), planetherskeren Månen (esoterisk) og legemsdelen maven. Den modsatstående planet er Jupiter.

De der er født i stjernetegnet jomfruen har tendens til at være nøjeregnende og præcise. Jomfruer er praktisk anlagte og de fødte planlæggere og projektledere. Det kan være svært at komme i kontakt med jomfruer, men er man først blevet ven med en jomfru har man en ven for livet.

På latin hedder stjernetegnet jomfruen Virgo. Stjernetegnets farver er blå og grå og de magiske numre er 4 og 8. Jomfruens krystal er en ametyst.

Vægten

Stjernetegnet vægten er det syvende stjernetegn i dyrekredsen. Før vægten kommer jomfruen og det er efterfulgt af skorpionen. Det modsatstående stjernetegn er vædderen. Vægtens periode er fra den 24 september til den 23 oktober.

Stjernetegnet vægten associeres med balance, relationer og retfærdighed.

Astrologisk er vægten associeret med elementet luft, planetherskeren Venus (eksoterisk), planetherskeren Uranus (esoterisk) og legemsdelene nyrer og nederste del af ryggen. Den modsatstående planet er Mars.

Mennesker der er født i stjernetegnet vægten er ofte ubeslutsomme, hvilket gør at de kan virke dovne og ligeglade. Men hvis en vægt først har besluttet sig for noget, så giver denne ikke op før målet er noget. En vægt er ofte harmonisk og glad for skønhed og samværet med andre mennesker.

På latin hedder stjernetegnet vægten Libra. Stjernetegnets farver er lyserød, blå og lilla, mens dets magiske numre er 6 og 8. Vægtens krystal er en jaspis.

Skorpionen

Skorpionen er det ottende stjernetegn i dyrekredsen og placeret mellem vægten og skytten. Det modsatstående stjernetegn er tyren. Skorpionens periode er fra den 24 oktober til den 22 november.

Skorpionen associeres også med intensitet, lidenskab og kraft.

Stjernetegnet skorpionen er astrologisk set associeret med elementet vand, planetherskerne Mars og Pluto (eksoterisk) og planetherskeren Mars (esoterisk). Astrologisk er kønsorganerne associeret med dette stjernetegn. Den modsatstående planet er Venus.

De der er født i skorpionens tegn er ofte lidenskabelige og dramatiske personligheder. Det er næsten umuligt at vide hvad der rører sig i bunden af en skorpion og de kan pludselig blive kolde som is hvis de føler sig sårede. Mennesker der er født i dette stjernetegn føler sig hjemme i dramatiske konflikter og har ofte både evner og interesse for det spirituelle og okkulte.

På latin hedder stjernetegnet skorpionen Scorpio. Stjernetegnets farver er rød og blå, mens dets magiske numre er 3 og 5. Skorpionens krystal er en malakit.

Vædderen

Vædderen er det første stjernetegn i dyrekredsen. Før vædderen kommer fiskene og det er efterfulgt af tyren. Det modsatstående stjernetegn er vægten. Vædderens periode er fra den 21 marts til den 20 april.

Stjernetegnet associeres med spontan aktivitet, frisk energi og en ny begyndelse.

Astrologisk er stjernetegnet vædderen associeret med elementet ild, planetherskeren Mars (eksoterisk), planetherskeren Merkur (esoterisk) og legemsdelen hovedet. Vædderens modsatstående planet er Venus.

Mennesker der er født i stjernetegnet vædderen er dynamiske igangsætteren der ofte handler før de tænker. Væddere glemmer ofte at tænke på andre end dem selv.

Fordi stjernetegnet er associeret med planetherskeren Mars er væddere typiske konkurrencemennesker og glade for sport.

På latin hedder stjernetegnet vædderen Aries. Stjernetegnets farver er rød og hvid og dets magiske numre er 6 og 7. Vædderens krystal er en ildopal.

Tyren

Tyren er det andet stjernetegn i dyrekredsen. Dette stjernetegn er placeret mellem vædderen og tvillingerne. Det modsatstående stjernetegn er skorpionen. Tyrens periode er fra den 21 april til den 20 maj.

Tyren associeres med stabilitet og materialisme.

Stjernetegnet tyren er astrologisk set associeret med elementet jord, planetherskeren Venus (eksoterisk), planetherskeren Vulcan (esoterisk) og legemsdelen halsen. Tyrens modsatstående planet er Mars.

Dem der er født i tyrens tegn er meget materielle og typisk konservative livsnydere der ikke kan lide forandringer.

Den eksoteriske planethersker Venus gør at de fleste mennesker der er født i tyrens tegn er kunstnerisk begavet og at de ofte synger med en flot sangstemme. De er desuden ofte glade for mad.

På latin hedder stjernetegnet tyren Taurus. Stjernetegnets farver er grøn, blå og lilla og dets magiske numre er 1 og 9. Tyrens krystal er en krysocolla.

Tvillingerne

Stjernetegnet tvillingerne er det tredie i dyrekredsen. Før tvillingerne kommer tyren og efter det kommer krebsen. Det modsatstående stjernetegn er skytten. Tvillingernes periode er fra den 21 maj til den 21 juni.

Tvillingerne associeres med dualitet, kommunikation, ungdom og alsidighed.

Tvillingerne er astrologisk set associeret med elementet luft, planetherskeren Merkur (eksoterisk), planetherskeren Venus (esoterisk) og legemsdelene lunger og arme. Stjernetegnets modsatstående planet er Jupiter.

Mennesker der er født i tvillingernes tegn er ofte meget sociale, fødte entertainere og glade for fest og farver. Tvillinger er gode til at kommunikere og har ofte et stort netværk, men desværre har mange tvillinger en tendens til at være overfladiske.

På latin hedder stjernetegnet tvillingerne Gemini. Stjernetegnets farver er gul, rød og hvid og dets magiske numre er 3 og 4. Tvillingernes krystal er en mosagat.

Krebsen

Krebsen er det fjerde stjernetegn i dyrekredsen og det ligger mellem tvillingerne og løven. Det modsatstående stjernetegn er vædderen. Krebsens periode er fra den 22 juni til den 22 juli.

Krebsen associeres med familie, hjemmeliv og følsomhed.

Stjernetegnet krebsen er astrologisk set associeret med elementet vand, planetherskeren Månen (eksoterisk), planetherskeren Neptun (esoterisk) og legemsdelen brystet. Den modsatstående planet er Saturn.

De der er født i krebsens tegn er oftest fokuseret på deres familie og meget omsorgsfulde mennesker. Det er svært at komme helt ind på livet af en krebs og kun de færreste kender en krebs inderste personlighed.

Planetherskeren Månen gør at mange krebs har en tendens til humørsvingninger.

På latin hedder stjernetegnet krebsen Cancer. Stjernetegnets farver er sølv, hvid og grøn. Krebsens magiske numre er 2, 3 og 7. Krebsens krystal er en karneol.

Stjernetegn og hvilke der passer sammen

I astrologien er året inddelt i 12 perioder, der hver har tilknyttet et stjernetegn. Alle mennesker der er født i en bestemt periode tilhører derfor et bestemt stjernetegn.

Hvert af de 12 stjernetegn et associeret med et dyr, så samlet kaldes stjernetegnene for dyrekredsen eller zodiak. På himlen kan man ved nattetid se dyrekredsen som et bælte af stjernebilleder.

Udover de 12 stjernetegn opererer astrologien med 12 huse, 7 planeter og aspekterne mellem disse. Viden om de 12 stjernetegn giver en grundlæggende forståelse for astrologi, men den fulde forståelse opnåes kun ved at overveje alle de astrologiske aspekter. Dette er dog meget indviklet og noget som kun de færreste formår at sætte sig ind i.

Den astrologiske opfattelse af stjernetegnene har været kendt siden babylonisk tid for over 2000 år siden. Allerede dengang opdelte man himlen i 12 perioder eller stjernetegn.

Stjernetegn og hvilke der passer sammen

I astrologien er året inddelt i 12 perioder, der hver har tilknyttet et stjernetegn. Alle mennesker der er født i en bestemt periode tilhører derfor et bestemt stjernetegn.

Hvert af de 12 stjernetegn et associeret med et dyr, så samlet kaldes stjernetegnene for dyrekredsen eller zodiak. På himlen kan man ved nattetid se dyrekredsen som et bælte af stjernebilleder.

Udover de 12 stjernetegn opererer astrologien med 12 huse, 7 planeter og aspekterne mellem disse. Viden om de 12 stjernetegn giver en grundlæggende forståelse for astrologi, men den fulde forståelse opnåes kun ved at overveje alle de astrologiske aspekter. Dette er dog meget indviklet og noget som kun de færreste formår at sætte sig ind i.

Den astrologiske opfattelse af stjernetegnene har været kendt siden babylonisk tid for over 2000 år siden. Allerede dengang opdelte man himlen i 12 perioder eller stjernetegn.
Udvalgte artikler
Ahorn
Ahorn er et kønt træ til park og alle, men den får ikke samme intense, kønne efterårsfarve som andre nærtbeslægtede løn.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Græsflue
Nogle år forekommer de i meget stort antal og kan om efter-året i enorme sværme søge ind i huse og bygninger for at overvintre.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr
Udvalgte artikler
Basilikum
I Indien er basilikum en hellig plante, der ofte vokser i nærheden af templerne. De gamle grækere og romere forbandt planten med katastrofer, fattigdom og had, mens italienerne så urten som et kærlighedssymbol. Unge kvinder, som søgte en partner, anbragte en basilikumplante i deres soveværelsesvindue.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Pasningsråd
Gode råd om pasning af vanddamme og mindre vandpartier
Artikel kategori: Havedammen