Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Stjernetegn » Krebsen 22/6 - 23/7
Krebsen 22/6 - 23/7
"Smid ikke gavepapiret ud" ,hører du tit en Krebs sige, "det kunne jo være, det kunne bruges til noget en skønne dag". Krebsens forkærlighed for at gemme ting er lidt sygelig. Krebsen følger havets, månens og tidevandets rytmer, så det er et tegn, der handler om faser, om cykliske forløb.

Krebsemennesket oplever uophørligt igennem sit liv disse ebber og floder i livskraft, i kreativitet, i glæde og sorg.

Tegnet er i tættere kontakt med Moder Jords naturprocesser, end noget andet tegn; mange krebs er faktisk yderst sårbare over for klima- og årstidsændringer og går i en form for dvale om vinteren. De kan være lettere deprimerede, sløve eller mangle energi.

Og så, når foråret kommer, liver de op igen. Krebsen er kendt som det følsomme tegn. Men der findes forskellige måder at være følsom på. Krebsene er følsomme i den betydning, at de er nærmest overfølsomme, når det drejer sig om deres egen person og dens betydning for andre. De er overdrevent afhængige af andre menneskers vurdering af deres person.

De er modtagelige, fantasifulde og har en god evne til at indleve sig i andres følelsesliv. De er forstående, tolerante og hjælpsomme, grænsende til selvudslettelse. De viser sjældent deres følelser af frygt for at de ikke vil blive værdsat på den rigtige måde.

Mange krebse udviser derfor en hård, kompenserende skal. Krebsen kan ikke bære, at andre lider eller kommer galt afsted. Det er den type mennesker, som farer til Sydpolen for at redde pingviner eller tilbringer femten år i hunger- og pestramte egne, fordi de ikke kan udholde at "verden" lider. Hverken mennesker, dyr eller naturen går fri af deres medlidenhed.

Krebsen er et meget sammensat og dybtgående tegn. På overfladen kan du måske fange ham / hende i at spille en hvilken som helst rolle - krebsen er den fødte skuespiller og sansen for camouflage og selvbeskyttelse driver ham / hende til at påtage sig en rolle i enhver social situation. Han / hun kan være fjantet, humørsyg, jamrende, vranten og sur, hengiven, lidenskabelig, indadvendt, ekstatisk.

Man kan aldrig være sikker på, hvordan krebsen er, når vedkommende vågner om morgenen. Den ægte krebseperson er en humørsyg skabning, som er ude af stand til altid at kunne forklare, hvorfor han føler som han / hun gør.

Socialt set kan krebsen være en plage. Egentlig befinder de sig bedst hjemme, og deres konstante behov for personlig, følelsesmæssig kontakt og respons kan være en belastning på udebane. Men krebsen kan også i kraft af sin humor, blive en gevinst for et selskab.

Men selvironi har krebse sjældent. Mange krebsekvinder leder efter temmelig moderlige mænd, som er rare og blide over for dem. Det betyder lige så tit, at hun ønsker at være den, som drager moderlig omsorg for partneren. Vis din smerte, din hjælpeløshed, din svaghed, dit behov og du har vundet krebsen. Husk at krebsen behøver at blive behøvet.

Og forvent ikke, at alt bliver udtalt. Du skal lære at tyde signaler på sindstilstande, hvis du har med en krebs at gøre. Mut surhed betyder, at hun føler sig forkastet. Klynger hun sig til dig, betyder det, at hun har behov for forsikringer. Jamren, at hun har ondt af sig selv i dag. Surmuleri, at hun ikke føler sig værdsat. Dette er blot humørgriller!

Iagttag en Krebsekvinde under et selskab, når hun får øje på en mand, hun føler sig tiltrukket af. Gå direkte til sagen og begynde en samtale? Aldrig. Hun vil bevæge sig rundt i rummet og omhyggeligt ignorere det ønskede objekt. Hun vil sludre begavet med enhver inden for rækkevidde. Men direkte at tage initiativet? Aldrig. Det ville udsætte hende for at blive afvist, ydmyget eller at se latterlig ud.

Udvalgte artikler
Bekæmp ukrudtet
Ukrudtet myldrer op, det skal bekæmpes og der er heldigvis flere måder at gøre det på
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Året rundt i drivhuset
De fleste forbinder nok drivhuse med sol, forår og godt udendørsvejr. Men i virkeligheden er der altid noget at lave i drivhuset året rundt! Og med årene bliver du som drivhusejer bedre og bedre til at planlægge og forberede en drivhussæson. I det nedenstående illusterer vi, hvordan et typisk år i drivhuset kan se ud.
Artikel kategori: Drivhuset
Udvalgte artikler
Køkkenhaven i juni
Det er spændende at gå en tur i frugthaven og se om bestøvningen og befrugtningen af havens frugttræer er lykkedes tilfredsstillende.
Artikel kategori: Køkkenhaven
Udvalgte artikler
Græsplænens årskalender

Artikel kategori: Alt om Haven