Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Boganmeldelser » Alverdens krydderier og krydderurter
Alverdens krydderier og krydderurter
Den mest omfattende bog om krydderier og krydderurter på dansk. En underholdende og nyttig bog om deres historie, deres gastronomiske muligheder, og om hvordan de på afgørende måde ændrede den europæiske kultur.

Bogen giver en fyldig gennemgang af mere end 150 krydderier, krydderurter og blandinger med forskellige bud på deres gastronomiske anvendelse. Den fortæller også om krydderiernes helbredende virkninger, og om troen på deres magiske mulighed for at stimulere menneskets virilitet og lyst.

Fra sit landkøkken på 4. sal forsyner Nanna Simonsen de enkelte krydderier og urter med spændende påskrifter og med tips til, hvordan man bruger, plejer og opbevarer dem for at opnå den fulde duft og smag.

Det er ikke lang tid siden, at folks krydderiforbrug indskrænkede sig til salt og peber, og så en masse små glas i køkkenskabet eller over emhætten med alt fra karry og paprika over pizzakrydderi, herbes provence til tørret timian. Udløbsdatoen var for flere år siden. Det så så godt ud, da vi købte dem, men vi fik aldrig brugt dem.
Men tiderne har ændret sig. Nu spiser vi ikke bare italiensk mad i dansk version, men også fx thaimad, mexicansk, sushi, spanske tappas og kinesiske nudelsupper.Hos den lokale grønthandler - hvad enten han er fra Pakistan, Tyrkiet eller Herning - kan man købe buketter med friske krydderurter, og i supermarkedernes krydderipotter står der ikke bare dild men også koriander og citronmelisse. Og på krydderihylderne har de små glas fået skarp konkurrence med designersmarte metaldåser indeholdende bl.a. økologisk malarbar-peber og cypriotisk pyramidesalt (I´m not making this up, you know!).

Men folk ved stadig ikke hvad de skal bruge det til, og derfor er denne bog deres redning. Udover at fortælle gode kulturhistoriske skrøner om krydderiernes opdagelse, gennemgås hver enkelt krydderi og hver krydderurt, og der er selvfølgelig fotos af dem alle sammen.

Alverdens krydderier og krydderurter

Claus Ib olsen
tips og opskrifter af Nanna Simonsen

280 sider

Pris: 299,95 kr.

Gyldendals Forlag

Udvalgte artikler
Abetræ
Planterne, der i begyndelsen vokser langsomt, sættes først i potter eller plasticspande. Om sommeren kan de unge træer stå ude. Om vinteren opbevares de indendørs, lyst og helst frostfrit. Først når træerne er 4-6 år gamle kan de plantes ud.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Gyldendals havebog
Uha for en bog: - virkelig en bog der kan bruges af enhver haveinteresseret. Bogen er flot indbundet, har et virkeligt godt og uddybende indhold og så indeholder den også mange utrolig flotte farvefotos.
Artikel kategori: Boganmeldelser
Udvalgte artikler
Daphne burkwoodii

Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Februar

Artikel kategori: Havekalender