Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyttig viden » Unødvendig viden
Unødvendig viden
Unødvendig viden
Unødvendig viden er en hel videnskab, som mange ynder at beskæftige sig med – bare for sjov. Laver man en søgning på nettet, finder man hurtigt masser af unødvendig viden, som man aldrig vil få brug for. Her er lidt eksempler:Giraffen bruger tungen til at rense ører med.

Dør vi ikke før, sker det alligevel om 7-8 milliarden år. Der støder mælkevejen sammen med Andromeda-galaksen i et kæmpe brag.

En ølflaske er 22,8 cm. Nøjagtig lige så høj som en standard mursten.

En traditionel mobiltelefon i dag er klogere end alle NASAs computere var det under måneekspeditionen i 1969.

En undersøgelse i 1996 viste, at 9 % af den amerikanske befolkning tror, at der skjuler sig en ufo i kometen "Hale-Bopps" hale.

En almen kuglepen kan ikke skrive i rummet, da den bruger jordens tyndekraft for at trykke blækket ned.

Tegner vi et kort over solsystemet i målestoksforholdet ét til 20.000.000.000, bliver solen så stor som en appelsin (7 centimeter). Jorden vil da være 7,5 meter fra appelsinen – og mindre end hovedet på en knappenål.

Ved 1000 kys taber man sig 0,5 kg.

25 % af de mennesker, der bruger kontaktannoncer, er allerede gift.Clostridium-bakterier udskiller et stof, der er så giftigt, at der ikke engang skal ét gram til for at forgifte hele jordens befolkning.

I Danmark bliver der årligt solgt 24,5 millioner chokolade-frøer.

Det er umuligt at slikke på sin egen albue.

Nogle blæksprutte-arter kan svømme så hurtigt, at de skyder op af vandet og svæver 10-15 meter hen over vandoverfladen før de dumper ned igen.

Cirka 8 procent af kroppens vægt udgøres af blod.

I Danmark sker der et indbrud i private hjem cirka hver tolvte minut, døgnet rundt. Det bliver til cirka 40.000 indbrud per år.

Ca. 45 % af alle danskere kigger i andre folks toiletskabe.

Hvis man sniffer chili, har man ondt i næsen i ca. 15-20 minutter.

Billygoat-blommen i Australien er den frugt der indeholder allermest C-vitamin.

Den specielle blomme, der er blevet spist af de indfødte i Australien i tusindvis af år, indeholder 100 gange mere C-vitamin end en appelsin.

Alle dukkerne i "The Muppet Show" er venstrehåndede.

Hjertet pumper ca. 2,6 millioner liter blod rundt i kroppen om året.

En speciel bambus, Phyllostachys bambusoides, blomstrede i året 999 i Kina. Siden har den blomstret og sat frø hvert 120. år.

Y er det mest brugte bogstav på finsk.

Vi har ca. 40.000 km blodårer i kroppen. De kan nå rundt om Ækvator, hvis de lægges i forlængelse af hinanden.En kakerlak kan leve hele 9 dage uden hoved, før den sulter ihjel.

Hvis én million myrer skulle lave én liter urin, ville det tage én måned.

Er du eks-ryger, og længes du efter din nikotin? Spis blot 10 gram aubergine. Grøntsagen sikrer kroppen lige så meget nikotin, som hvis du opholdt dig tre timer i et røgfyldt lokale.

I en krokodilles fordøjelsesvæsker er der så meget saltsyre, at man kan opløse jern med det.

Hjertet slår ca. 37 millioner slag om året.

Lighteren blev opfundet før tændstikken.

Hvis man kender en hemmelighed og fortæller den til tre andre – og hvis de tre hver især fortæller den til tre andre i løbet af et kvarter – og hvis disse igen fortæller den til tre andre i løbet af endnu et kvarter og – så vil der kun gå cirka fem timer, før hele jordens befolkning kender hemmeligheden.
Udvalgte artikler
Gårdhave
De fleste mennesker forbinder næsten altid gårdhaven med sydlandske haver. Karakteristisk for sydlandske gårdhaver er deres store frodighed.
Artikel kategori: Planer og tegninger
Udvalgte artikler
Køkkenhaven

Artikel kategori: Spørgsmål og svar
Udvalgte artikler
Stiklingeformering
angt de fleste stauder formeres erhvervsmæssigt ved hjælp af stiklinge. Der er to grunde til dette. Den ene er, at de færreste sorter er frøægte. Frøformering giver ikke ensartede planter, men det der kaldes hybrider på grund af krydsning med nærtliggende sorter.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Roser/klatreroser
Næsten alle, som vælger og køber en klatrerose, har en romantisk vision om en vidunderligt duftende kaskade af blomster. For at gøre denne vision til virkelighed skal man tage hensyn til følgende.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser