Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyttig viden » Unødvendig viden
Unødvendig viden
Unødvendig viden
Unødvendig viden er en hel videnskab, som mange ynder at beskæftige sig med – bare for sjov. Laver man en søgning på nettet, finder man hurtigt masser af unødvendig viden, som man aldrig vil få brug for. Her er lidt eksempler:Giraffen bruger tungen til at rense ører med.

Dør vi ikke før, sker det alligevel om 7-8 milliarden år. Der støder mælkevejen sammen med Andromeda-galaksen i et kæmpe brag.

En ølflaske er 22,8 cm. Nøjagtig lige så høj som en standard mursten.

En traditionel mobiltelefon i dag er klogere end alle NASAs computere var det under måneekspeditionen i 1969.

En undersøgelse i 1996 viste, at 9 % af den amerikanske befolkning tror, at der skjuler sig en ufo i kometen "Hale-Bopps" hale.

En almen kuglepen kan ikke skrive i rummet, da den bruger jordens tyndekraft for at trykke blækket ned.

Tegner vi et kort over solsystemet i målestoksforholdet ét til 20.000.000.000, bliver solen så stor som en appelsin (7 centimeter). Jorden vil da være 7,5 meter fra appelsinen – og mindre end hovedet på en knappenål.

Ved 1000 kys taber man sig 0,5 kg.

25 % af de mennesker, der bruger kontaktannoncer, er allerede gift.Clostridium-bakterier udskiller et stof, der er så giftigt, at der ikke engang skal ét gram til for at forgifte hele jordens befolkning.

I Danmark bliver der årligt solgt 24,5 millioner chokolade-frøer.

Det er umuligt at slikke på sin egen albue.

Nogle blæksprutte-arter kan svømme så hurtigt, at de skyder op af vandet og svæver 10-15 meter hen over vandoverfladen før de dumper ned igen.

Cirka 8 procent af kroppens vægt udgøres af blod.

I Danmark sker der et indbrud i private hjem cirka hver tolvte minut, døgnet rundt. Det bliver til cirka 40.000 indbrud per år.

Ca. 45 % af alle danskere kigger i andre folks toiletskabe.

Hvis man sniffer chili, har man ondt i næsen i ca. 15-20 minutter.

Billygoat-blommen i Australien er den frugt der indeholder allermest C-vitamin.

Den specielle blomme, der er blevet spist af de indfødte i Australien i tusindvis af år, indeholder 100 gange mere C-vitamin end en appelsin.

Alle dukkerne i "The Muppet Show" er venstrehåndede.

Hjertet pumper ca. 2,6 millioner liter blod rundt i kroppen om året.

En speciel bambus, Phyllostachys bambusoides, blomstrede i året 999 i Kina. Siden har den blomstret og sat frø hvert 120. år.

Y er det mest brugte bogstav på finsk.

Vi har ca. 40.000 km blodårer i kroppen. De kan nå rundt om Ækvator, hvis de lægges i forlængelse af hinanden.En kakerlak kan leve hele 9 dage uden hoved, før den sulter ihjel.

Hvis én million myrer skulle lave én liter urin, ville det tage én måned.

Er du eks-ryger, og længes du efter din nikotin? Spis blot 10 gram aubergine. Grøntsagen sikrer kroppen lige så meget nikotin, som hvis du opholdt dig tre timer i et røgfyldt lokale.

I en krokodilles fordøjelsesvæsker er der så meget saltsyre, at man kan opløse jern med det.

Hjertet slår ca. 37 millioner slag om året.

Lighteren blev opfundet før tændstikken.

Hvis man kender en hemmelighed og fortæller den til tre andre – og hvis de tre hver især fortæller den til tre andre i løbet af et kvarter – og hvis disse igen fortæller den til tre andre i løbet af endnu et kvarter og – så vil der kun gå cirka fem timer, før hele jordens befolkning kender hemmeligheden.
Udvalgte artikler
Gårdhave
De fleste mennesker forbinder næsten altid gårdhaven med sydlandske haver. Karakteristisk for sydlandske gårdhaver er deres store frodighed.
Artikel kategori: Planer og tegninger
Udvalgte artikler
Kradser krisen - så spar på energien
Er pengene små, måske fordi du har mistet dit arbejde, nu da alle virksomheder skærer ned? Et oplagt sted at gøre problemet mindre, er at spare på energien. For eksempel kan du: * Sælge bilen og købe en cykel i stedet * Isolere huset * Skære ned på vandforbruget * Skifte til sparepærer alle steder, hvor det kan lade sig gøre
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Påskelilje
Som navnet antyder, hører narcisserne til narcisplanternes familie, Amaryllidanceae. Denne familie omfatter flere arter, f.eks. amaryllis, inkalilje og hagelilje. Også vintergæk og dorothealilje hører til narcisserne. Der findes så mange forskellige arter og sorter af narcisser, at de er inddelt i et overskueligt system.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Japankvæde
Japankvæde, Chaenomeles, stammer, ganske som navnet antyder, fra Sydøstasien, nærmere bestemt Kina og Japan, hvor den har været dyrket for sin skønhed og farvepragt i årtusinder. Af samme grund er der gennem årene skabt et væld af hybrider mellem naturens egne arter.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser