Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Introdiktion
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Boganmeldelser » Kryddersnapse
Kryddersnapse
Adam Aamann-Christensen er en mester i at puste nyt liv i det gode traditionelle nordiske køkken. Først tog han det danske smørrebrød under kærlig behandling i kogebogen Aamanns til frokost, og nu er turen kommet til kryddersnapsen.

Aamanns kryddersnapse er nemme at fremstille på urter, frugter og bær, som enhver kan finde i naturen eller egen have. Aamann-Christensen bevæger sig fra de kendte kryddersnapse, som f.eks. dild-, porse- og slåensnaps, til de helt nye med rosengeranium, citronverbena og rabarber. Ligeledes kommer han med bud på kryddersnapse, man kan lave på de forskellige årstider: fra de allerførste spæde skud af ahorn i foråret til hans egen julesnaps i slutningen af året.

Bogen byder på opskrifter til 37 forskellige kryddersnapse og 55 forslag og opskrifter på små retter, fingermadder eller snacks, man kan nyde til. Mosebøllesnaps og rejer, dild og sprød kartoffel; kvædesnaps og fjerkrælever med friske brombær på sprødt brød; hyldeblomstsnaps og torske-brandade med løvstikke eller rabarbersnaps og flødekarameller med mynte til den søde tand. Og det er blot et par eksempler på, hvor smukt Aamann-Christensen kombinerer elementer fra mormors køkken og fremtryller de lækreste kreationer i et nyt og moderne bud på det nordiske køkken anno 2010.

Bogen er illustreret med skønne fotos af kryddersnapse og mad foruden fotos af de forskellige krydderurter, så man nemt kan genkende dem, når man er på jagt i naturen.

Adam Aamann-Christensen åbnede restaurant Aamanns i 2006. Han er blevet rost til skyerne af anmeldere fra både ind- og udland. I 2007 modtag han "Det Danske Gastronomiske Akademis Æresdiplom" for sin fremragende indsats for at gøre smørrebrødet til et gastronomisk håndværk. Samme år vandt han prisen for "Bedste smørrebrød" ved den årlige konkurrence i forbindelse med "Gastronomiske Dage" i Tivoli. I 2008 blev Aamanns kåret som "Årets Frokostrestaurant" i Gudme Raaschou Spiseguide. I fjor åbnede han endnu en restaurant, Aamanns Etablissement, dør om dør med Aamanns på Østerbro i København. Samme år modtog han fem kokkehuer af Politikens madanmelder. Han er flittig gæst i Godmorgen Danmark. Desuden står han bag restauranten i den danske pavilion på EXPO i Kina, hvor han har oplært et kinesisk team i at lave dansk smørrebrød.


Forfatter: Adam Aamann-Christensen

Omfang: 168 sider

Pris (vejl.): 250 kr.

Politikens forlag

Udvalgte artikler
Pralbønne
Det danske navn hentyder til plantens iøjnefaldende højde i forhold til andre bønner og dens oftest røde, sjældnere hvide blomster. En populær slyngende bønnetype fra Mexico, der både kan dyrkes i pryd- og køkkenhaven.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Beskæring af havens tidligtblomstrende prydbuske
Det er bestemt ikke nødvendigt at beskære havens prydbuske, men de bliver endnu kønnere af at blive justeret lidt, og samtidig bevares de som ”unge og smukke”.
Artikel kategori: Beskæring
Udvalgte artikler
Bulmeurt
Almindelig Bulmeurt (Hyoscyamus niger) eller blot Bulmeurt er en 25-80 cm høj urt, der i Danmark vokser på stenede strandvolde og på forstyrret jord omkring bebyggelse.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Troldnød
Lad det være usagt, om der virkelig er trolddom og hekseri med i spillet, når troldnød, Hamamelis x intermedia mod enhver fornuft giver sig til at blomstre, mens vinteren er på sit højeste. Det sker hvert eneste år, så miraklet er nok blot et udslag af naturens luner. Men uanset årsagen, er der al mulig grund til at glæde sig over resultatet.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser