Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Boganmeldelser » Kryddersnapse
Kryddersnapse
Adam Aamann-Christensen er en mester i at puste nyt liv i det gode traditionelle nordiske køkken. Først tog han det danske smørrebrød under kærlig behandling i kogebogen Aamanns til frokost, og nu er turen kommet til kryddersnapsen.

Aamanns kryddersnapse er nemme at fremstille på urter, frugter og bær, som enhver kan finde i naturen eller egen have. Aamann-Christensen bevæger sig fra de kendte kryddersnapse, som f.eks. dild-, porse- og slåensnaps, til de helt nye med rosengeranium, citronverbena og rabarber. Ligeledes kommer han med bud på kryddersnapse, man kan lave på de forskellige årstider: fra de allerførste spæde skud af ahorn i foråret til hans egen julesnaps i slutningen af året.

Bogen byder på opskrifter til 37 forskellige kryddersnapse og 55 forslag og opskrifter på små retter, fingermadder eller snacks, man kan nyde til. Mosebøllesnaps og rejer, dild og sprød kartoffel; kvædesnaps og fjerkrælever med friske brombær på sprødt brød; hyldeblomstsnaps og torske-brandade med løvstikke eller rabarbersnaps og flødekarameller med mynte til den søde tand. Og det er blot et par eksempler på, hvor smukt Aamann-Christensen kombinerer elementer fra mormors køkken og fremtryller de lækreste kreationer i et nyt og moderne bud på det nordiske køkken anno 2010.

Bogen er illustreret med skønne fotos af kryddersnapse og mad foruden fotos af de forskellige krydderurter, så man nemt kan genkende dem, når man er på jagt i naturen.

Adam Aamann-Christensen åbnede restaurant Aamanns i 2006. Han er blevet rost til skyerne af anmeldere fra både ind- og udland. I 2007 modtag han "Det Danske Gastronomiske Akademis Æresdiplom" for sin fremragende indsats for at gøre smørrebrødet til et gastronomisk håndværk. Samme år vandt han prisen for "Bedste smørrebrød" ved den årlige konkurrence i forbindelse med "Gastronomiske Dage" i Tivoli. I 2008 blev Aamanns kåret som "Årets Frokostrestaurant" i Gudme Raaschou Spiseguide. I fjor åbnede han endnu en restaurant, Aamanns Etablissement, dør om dør med Aamanns på Østerbro i København. Samme år modtog han fem kokkehuer af Politikens madanmelder. Han er flittig gæst i Godmorgen Danmark. Desuden står han bag restauranten i den danske pavilion på EXPO i Kina, hvor han har oplært et kinesisk team i at lave dansk smørrebrød.


Forfatter: Adam Aamann-Christensen

Omfang: 168 sider

Pris (vejl.): 250 kr.

Politikens forlag

Udvalgte artikler
Vintergæk
Galanthus er sammensat af græsk gala = mælk og anthos = blomst. Man kender 14 arter, som alle stammer fra Europa og Den nære Orient. Hos os findes de kun som forvildede i naturen, og de blomstrer sjældent før i februar; men så langt nordpå som i Sydfrankrig kan man have blomstrende vintergæk­ker på friland fra oktober til april.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Nerium
Siden den klassiske oldtid har nerie, Nerium oleander, været dyrket som prydplante i middelhavslandene, hvor den er populær i haver og parker, og også ses som vildtvoksende busk.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Haveterapi
Haven (parken, skoven, naturen) er et terapeutisk sted, hvor vi får det bedre, og hvor vi holder op med at være stressede. Undersøgelser viser, at haveterapi er dobbelt så virksomt mod stress som almindelig terapi og meget bedre end piller, og mange mennesker har gennemlevet store livskriser ved at bruge haven aktivt.
Artikel kategori: Boganmeldelser
Udvalgte artikler
Bladhvepse
Bladhvepse er en samling af primitive årevingede insekter, der for en del arters vedkommende giver økonomiske tab for bl.a. frugtavlere, enkelte bær og en del prydplante-producenter.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr