Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Boganmeldelser » Kryddersnapse
Kryddersnapse
Adam Aamann-Christensen er en mester i at puste nyt liv i det gode traditionelle nordiske køkken. Først tog han det danske smørrebrød under kærlig behandling i kogebogen Aamanns til frokost, og nu er turen kommet til kryddersnapsen.

Aamanns kryddersnapse er nemme at fremstille på urter, frugter og bær, som enhver kan finde i naturen eller egen have. Aamann-Christensen bevæger sig fra de kendte kryddersnapse, som f.eks. dild-, porse- og slåensnaps, til de helt nye med rosengeranium, citronverbena og rabarber. Ligeledes kommer han med bud på kryddersnapse, man kan lave på de forskellige årstider: fra de allerførste spæde skud af ahorn i foråret til hans egen julesnaps i slutningen af året.

Bogen byder på opskrifter til 37 forskellige kryddersnapse og 55 forslag og opskrifter på små retter, fingermadder eller snacks, man kan nyde til. Mosebøllesnaps og rejer, dild og sprød kartoffel; kvædesnaps og fjerkrælever med friske brombær på sprødt brød; hyldeblomstsnaps og torske-brandade med løvstikke eller rabarbersnaps og flødekarameller med mynte til den søde tand. Og det er blot et par eksempler på, hvor smukt Aamann-Christensen kombinerer elementer fra mormors køkken og fremtryller de lækreste kreationer i et nyt og moderne bud på det nordiske køkken anno 2010.

Bogen er illustreret med skønne fotos af kryddersnapse og mad foruden fotos af de forskellige krydderurter, så man nemt kan genkende dem, når man er på jagt i naturen.

Adam Aamann-Christensen åbnede restaurant Aamanns i 2006. Han er blevet rost til skyerne af anmeldere fra både ind- og udland. I 2007 modtag han "Det Danske Gastronomiske Akademis Æresdiplom" for sin fremragende indsats for at gøre smørrebrødet til et gastronomisk håndværk. Samme år vandt han prisen for "Bedste smørrebrød" ved den årlige konkurrence i forbindelse med "Gastronomiske Dage" i Tivoli. I 2008 blev Aamanns kåret som "Årets Frokostrestaurant" i Gudme Raaschou Spiseguide. I fjor åbnede han endnu en restaurant, Aamanns Etablissement, dør om dør med Aamanns på Østerbro i København. Samme år modtog han fem kokkehuer af Politikens madanmelder. Han er flittig gæst i Godmorgen Danmark. Desuden står han bag restauranten i den danske pavilion på EXPO i Kina, hvor han har oplært et kinesisk team i at lave dansk smørrebrød.


Forfatter: Adam Aamann-Christensen

Omfang: 168 sider

Pris (vejl.): 250 kr.

Politikens forlag

Udvalgte artikler
Tyttebær
Der er flere gode grunde til at dyrke tyttebær, Vaccinium vitis-idaea, i haven. Enhver der holder af hjemmelavet tyttebærsyltetøj ved, at det er en bekostelig affære at købe sig til bærrene. Til gengæld er de ikke vanskelige at dyrke i haven, hvor planten oven i købet har andet end de flotte, lakrøde bær at byde på.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Bredbladet Klokke
Bredbladet Klokke passer perfekt i en åben un- dervegetation. Den er derfor en udmærket staude til mange fritidsgrunde, især fordi den sår sig selv let.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Beskæring af roser
Næsten alle roser har brug for en grundig beskæring sent på vinteren eller i det tidlige forår for at sikre at de ikke bliver ranglede, blomstrer godt og får en smuk vækst.
Artikel kategori: Beskæring
Udvalgte artikler
Krybende Benved
er en stedsegrøn busk med en fladt krybende eller klatrende og tæt forgrenet vækstform.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser