Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Boganmeldelser » Kryddersnapse
Kryddersnapse
Adam Aamann-Christensen er en mester i at puste nyt liv i det gode traditionelle nordiske køkken. Først tog han det danske smørrebrød under kærlig behandling i kogebogen Aamanns til frokost, og nu er turen kommet til kryddersnapsen.

Aamanns kryddersnapse er nemme at fremstille på urter, frugter og bær, som enhver kan finde i naturen eller egen have. Aamann-Christensen bevæger sig fra de kendte kryddersnapse, som f.eks. dild-, porse- og slåensnaps, til de helt nye med rosengeranium, citronverbena og rabarber. Ligeledes kommer han med bud på kryddersnapse, man kan lave på de forskellige årstider: fra de allerførste spæde skud af ahorn i foråret til hans egen julesnaps i slutningen af året.

Bogen byder på opskrifter til 37 forskellige kryddersnapse og 55 forslag og opskrifter på små retter, fingermadder eller snacks, man kan nyde til. Mosebøllesnaps og rejer, dild og sprød kartoffel; kvædesnaps og fjerkrælever med friske brombær på sprødt brød; hyldeblomstsnaps og torske-brandade med løvstikke eller rabarbersnaps og flødekarameller med mynte til den søde tand. Og det er blot et par eksempler på, hvor smukt Aamann-Christensen kombinerer elementer fra mormors køkken og fremtryller de lækreste kreationer i et nyt og moderne bud på det nordiske køkken anno 2010.

Bogen er illustreret med skønne fotos af kryddersnapse og mad foruden fotos af de forskellige krydderurter, så man nemt kan genkende dem, når man er på jagt i naturen.

Adam Aamann-Christensen åbnede restaurant Aamanns i 2006. Han er blevet rost til skyerne af anmeldere fra både ind- og udland. I 2007 modtag han "Det Danske Gastronomiske Akademis Æresdiplom" for sin fremragende indsats for at gøre smørrebrødet til et gastronomisk håndværk. Samme år vandt han prisen for "Bedste smørrebrød" ved den årlige konkurrence i forbindelse med "Gastronomiske Dage" i Tivoli. I 2008 blev Aamanns kåret som "Årets Frokostrestaurant" i Gudme Raaschou Spiseguide. I fjor åbnede han endnu en restaurant, Aamanns Etablissement, dør om dør med Aamanns på Østerbro i København. Samme år modtog han fem kokkehuer af Politikens madanmelder. Han er flittig gæst i Godmorgen Danmark. Desuden står han bag restauranten i den danske pavilion på EXPO i Kina, hvor han har oplært et kinesisk team i at lave dansk smørrebrød.


Forfatter: Adam Aamann-Christensen

Omfang: 168 sider

Pris (vejl.): 250 kr.

Politikens forlag

Udvalgte artikler
Sådan kan du bedre huske og lære noget
Mange mennesker synes, de husker dårligt, ikke mindst, når de bliver ældre. Men både unge og ældre kan lære at blive meget bedre til at huske ved at følge disse simple regler. Pudsigt not, så vil de fleste, der kan opvise en fænomenal hukommelse, gøre brug af lignende hukommelsesteknikker.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Fugle som fritidsinteresse for pensionister
Som pensionist er det vigtigt at få noget ud af sine dage, så de ikke bliver en lang trummerum. Det er også vigtigt at have nogle interesser, der hjælper en til at holde sig både åndsfrisk og fysisk frisk så længe som muligt.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
GMO eller økologi? - Gensplejsede planter er en trussel mod økologisk landbrug.
Når man laver en gensplejset plante i laboratoriet sker det ved, at man åbner plantens genetiske anlæg – også kaldet plantens DNA streng. I den åbning, der opstår derved, bliver der indsat fremmede gener med nye egenskaber.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Brosten
Da brosten skal hugges til i hånden, bliver de dyre. Gamle, slidte brosten giver et dårligt vejgreb for bildæk. Derfor er brosten efterhånden blevet udskiftet med andre, mere sikre vejbelægninger.
Artikel kategori: Sten og fliser.