Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Værd at vide om flagstænger og flagregler
Værd at vide om flagstænger og flagregler
Værd at vide om flagstænger og flagregler

Af: Erik Hamre

En flagstang er oftest enten lavet af træ eller glasfiber. Hvis flagstangen er lavet af træ er det typisk grantræ der bliver brugt. Der bruges lige, høje træstammer til flagstængerne. Når træet er fældet bliver det afgrenet, afbarket og derefter høvlet inden stammen til sidst overfladebehandles og males.

Flagstænger lavet af træ kan holde i mange år, men træ flagstænger har den ulempe at de kræver en hel del løbende vedligeholdelse. Malingen kan skalle af, så flagstangen bliver grim at se på og det kan også gå ud over flaget. Flagstangen vedligeholdes ved først at løsne den nederste bolt, for så at sænke flagstangen, til den ligger ned på jorden. Herefter skal den så slibes og males igen. Det er lettest at være et par stykker om at udføre arbejdet, så der er nogen til at tage imod flagstangen når den skal lægges ned og til at hjælpe med at rejse den igen.

En glasfiber flagstang har ikke samme charme som en af træ, men til gengæld kræver den stort set ikke noget vedligehold. Den kan selvfølgelig blive snavset, så den skal renses, men det er også det. En flagstang i glasfiber kan være et godt alternative for virksomheder som har flere flagstænger.

En flagstang bør enten være malet i hvid eller stå som naturtræ. Toppen i en flagstang kan enten være i træ eller glasfiber, som normal er hvid eller rød, men man kan sagtens bruge andre farver, som for eksempel guld eller sølv farve.


Forfatter resurse box e:-> Leder du efter en flagstang, så kontakt Fyns Flagstang Industri. Find flagstænger der matcher dine ønsker.

Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Rødklokkebusk
Rødklokkebusk er en ro­bust busk, der tåler en del vind og ret megen skygge, også uden at det går ud over blomstringen
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Græsplænens årskalender

Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Computernes køn
En elev spurgte: 'Hvilket køn er computer?'
Artikel kategori: Sjove ting
Udvalgte artikler
Bonderose
Bonderose er en gammel bondehaveplante, der kan gro næsten overalt i sol eller let skygge.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser