Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Vinterdæk - Skift selv vinterdæk og gør bilen vinterklar
Vinterdæk - Skift selv vinterdæk og gør bilen vinterklar
Vinterdæk - Skift selv vinterdæk og gør bilen vinterklar

Af: Janne Hansen

Hvert år sker tusindvis af ulykker pga. af glat og usikkert føre og derfor er det vigtigt at have bilens udstyr i orden. Det er jo her at du netop selv, kan gøre en forskel. Et område, hvor mange uheld kunne have være undgået, er bilens dæk. Gode vinterdæk kan i mange tilfælde forkorte din bremselængde og gøre bilens skred langt mere kontrolbart. Der er derfor vigtigt at undersøge din bils dæk forud for efterårsmånederne, da der allerede på dette tidspunkts, kan opstå den første frost. Efteråret byder også på meget regn og slud, som ligeledes kan gøre livet farligt som bilist.

Undersøg derfor om din bils dæk er sommerdæk, vinterdæk eller universal dæk. Er de sommerdæk BØR supplere med et dæk beregnet til koldere temperaturer og vådere føre. Her kan et godt universaldæk eller et vinterdæk være løsningen.

Har du universaldæk, bør du overveje om det er tilstrækkeligt for dit kørebehov. Kører du gennemsnitligt eller mere, BØR du igen supplere med et sæt vinterdæk, da de simpelthen giver det bedste vejgreb og den bedste sikkerhed.

Lav et tjek af hele bilen, forud for forår og vinterperioden. Det er nemlig her, der sker flere ulykker end nogen anden. Er bremserne i orden, er der en godkendt og korrekt monteret autostol til dit barn, er lygterne indstillet, som færdselsstyrelsen foreskriver.

Følger du disse simple råd, minimerer du din risiko for uheld og skader, når risikoen er maksimal. Når udstyret og bilen er i orden, er den vigtigste regel bare, at køre efter forholdende.

God vinterkørsel.


Forfatter resurse box e:-> Klik herunder for de bedste tilbud på:
vinterdæk
autostol


Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Laurbærkirsebær
Laurbærkirsebær er det danske navn for den blomstrende busk, Prunus laurocerasus. Det er næsten ikke til at udtale navnet, men det henviser til, at planten nok er nært beslægtet med kirsebær men ikke desto mindre minder om en laurbærbusk.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Flere råd
Rigtig mange gode husråd
Artikel kategori: Tips/råd/ideer
Udvalgte artikler
Kompost tips
I teorien kan alt organisk materiale komposteres. Dette gælder også æggeskaller, avokadokerner og kaffefiltre der dog alle kan være længere tid om at blive nedbrudt.
Artikel kategori: Køkkenhaven
Udvalgte artikler
Hassel
Hassel er vidt udbredt I det meste af Europa, fra Spanien til Ural-bjergene. Den findes også i Marokko, Algeriet, Tyrkiet, Iran og Kaukasus. Pollen undersøgelser har vist at Hassel har spredt sig hurtigt, og at man mener at menneskene har bragt den med sig vidt omkring.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser