Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Introdiktion
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Vinterdæk - Skift selv vinterdæk og gør bilen vinterklar
Vinterdæk - Skift selv vinterdæk og gør bilen vinterklar
Vinterdæk - Skift selv vinterdæk og gør bilen vinterklar

Af: Janne Hansen

Hvert år sker tusindvis af ulykker pga. af glat og usikkert føre og derfor er det vigtigt at have bilens udstyr i orden. Det er jo her at du netop selv, kan gøre en forskel. Et område, hvor mange uheld kunne have være undgået, er bilens dæk. Gode vinterdæk kan i mange tilfælde forkorte din bremselængde og gøre bilens skred langt mere kontrolbart. Der er derfor vigtigt at undersøge din bils dæk forud for efterårsmånederne, da der allerede på dette tidspunkts, kan opstå den første frost. Efteråret byder også på meget regn og slud, som ligeledes kan gøre livet farligt som bilist.

Undersøg derfor om din bils dæk er sommerdæk, vinterdæk eller universal dæk. Er de sommerdæk BØR supplere med et dæk beregnet til koldere temperaturer og vådere føre. Her kan et godt universaldæk eller et vinterdæk være løsningen.

Har du universaldæk, bør du overveje om det er tilstrækkeligt for dit kørebehov. Kører du gennemsnitligt eller mere, BØR du igen supplere med et sæt vinterdæk, da de simpelthen giver det bedste vejgreb og den bedste sikkerhed.

Lav et tjek af hele bilen, forud for forår og vinterperioden. Det er nemlig her, der sker flere ulykker end nogen anden. Er bremserne i orden, er der en godkendt og korrekt monteret autostol til dit barn, er lygterne indstillet, som færdselsstyrelsen foreskriver.

Følger du disse simple råd, minimerer du din risiko for uheld og skader, når risikoen er maksimal. Når udstyret og bilen er i orden, er den vigtigste regel bare, at køre efter forholdende.

God vinterkørsel.


Forfatter resurse box e:-> Klik herunder for de bedste tilbud på:
vinterdæk
autostol


Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Trevlet Palmelilje
Palmelilje (Yucca filamentosa) er en imponerende staude til en lun plads med veldrænet, gerne sandet jord og i fuld sol. Bl.a. sammen med pragtskær, pryd græsser og buketroser.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Børn om Forelskelse
I gamle dage sagde man "Jeg elsker dig" til folk. Nu behøver man heldigvis ikke at anstrenge sig så forfærdelig meget længere. Jeg tror, at det er nok at sige "Kom her!"
Artikel kategori: Sjove ting
Udvalgte artikler
Bonderose
Bonderose er en gammel bondehaveplante, der kan gro næsten overalt i sol eller let skygge.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Slankekur
Min slankekur har en overordnet rettesnor. Nemlig den amerikanske læge og ernæringsforsker Barry Sears. Hans bog, på dansk ”find din zone” på Borgen 1998, er nu udsolgt, men kan lånes på biblioteket. Han har flere hjemmesider, hvoraf den vigtigste er www.drsears.com.
Artikel kategori: Nyhedsartikler