Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Vinterdæk - Skift selv vinterdæk og gør bilen vinterklar
Vinterdæk - Skift selv vinterdæk og gør bilen vinterklar
Vinterdæk - Skift selv vinterdæk og gør bilen vinterklar

Af: Janne Hansen

Hvert år sker tusindvis af ulykker pga. af glat og usikkert føre og derfor er det vigtigt at have bilens udstyr i orden. Det er jo her at du netop selv, kan gøre en forskel. Et område, hvor mange uheld kunne have være undgået, er bilens dæk. Gode vinterdæk kan i mange tilfælde forkorte din bremselængde og gøre bilens skred langt mere kontrolbart. Der er derfor vigtigt at undersøge din bils dæk forud for efterårsmånederne, da der allerede på dette tidspunkts, kan opstå den første frost. Efteråret byder også på meget regn og slud, som ligeledes kan gøre livet farligt som bilist.

Undersøg derfor om din bils dæk er sommerdæk, vinterdæk eller universal dæk. Er de sommerdæk BØR supplere med et dæk beregnet til koldere temperaturer og vådere føre. Her kan et godt universaldæk eller et vinterdæk være løsningen.

Har du universaldæk, bør du overveje om det er tilstrækkeligt for dit kørebehov. Kører du gennemsnitligt eller mere, BØR du igen supplere med et sæt vinterdæk, da de simpelthen giver det bedste vejgreb og den bedste sikkerhed.

Lav et tjek af hele bilen, forud for forår og vinterperioden. Det er nemlig her, der sker flere ulykker end nogen anden. Er bremserne i orden, er der en godkendt og korrekt monteret autostol til dit barn, er lygterne indstillet, som færdselsstyrelsen foreskriver.

Følger du disse simple råd, minimerer du din risiko for uheld og skader, når risikoen er maksimal. Når udstyret og bilen er i orden, er den vigtigste regel bare, at køre efter forholdende.

God vinterkørsel.


Forfatter resurse box e:-> Klik herunder for de bedste tilbud på:
vinterdæk
autostol


Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Nytteplanter i blomsterbedet
Man behøver ikke at holde nytteplanterne adskilt fra prydplanterne i haven. Mange steder kan de vokse mellem hinanden
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Prydbuske og træer
Prydbuske og -træer er nemme at dyrke i haven og giver mange års fornøjelse. Dertil kommer, at de sammen med de stedsegrønne planter danner grundstrukturen i haven, hvor de øvrige planter virkelig kommer til deres ret. Forår og efterår er særligt velegnede til at plante prydbuske og -træer i.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Almindelig pigæble
Hele planten er stærkt giftig, og den lugter meget ubehageligt og kvalmende, når man knækker eller beskadiger den.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Naturens bedemænd
Det vrimler med dyr omkring os, pattedyr, fugle, padder, krybdyr, fisk, insekter, spindlere. De store er til at få øje på, hvis de da ellers viser sig. De små lægger vi knap mærke til, skønt deres antal langt overgår dyrenes højere oppe på rangstigen.
Artikel kategori: Nyttig viden