Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Introdiktion
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Scareware
Scareware
Skurke skræmmer folk til at købe falske sikkerhedsprogrammer

Af: Carsten Dybkjaer


Scareware er en ny form for bedrageri via internet. Scareware skræmmer brugerne til at betale for et såkaldt sikkerhedsprogram, der skal fjerne nogle (falske) sikkerhedsproblemer. De falske programmer kan du få ved at downloade dem, men de kan også snige sig ind igennem gamle versioner af browsere som f.eks. Internet Explorer 6. Den falske software kan også downloades i baggrunden, uden at du mærker det. Skurkene, der laver scareware, tjente i 2009 milliarder af kroner. Derfor vil de falske sikkerhedsprogrammer fortsætte med at bane sig vej til din computer ad alle mulige veje.

Hvordan optræder de? Brugerne får advarsler (falske) om at PCen er smittet af en farlig virus. Derfor må man hente et program for at fjerne infektionen. Derefter kan man foretage en registrering for nogle få hundrede kroner. De falske sikkerhedsprogrammer har forskellige navne, men da de hurtigt bliver afsløret af de store spillere på markedet indenfor sikkerhedssoftware, så skifter de ofte navn. Nogle kendte navne er MS Antivirus, Antivirus og XP Antivirus. Sidstnævnte program anvender en grafik som i høj grad ligner grafikken i Windows XP og forleder derved brugeren til at tro, at det er et produkt fra Microsoft.

Hvordan bliver man smittet? Normalt er det nødvendigt at foretage en aktiv download og installation af programmet. Man ser ofte programmet blive tilbudt gennem diverse popup vinduer på forskellige websteder. I vinduet ser det ud til, at der foretages en skanning af din computer. Og så får man meddelelser om, at der er farlige virus på computeren. Så tilbydes et specielt antivirusprogram, der kan fjerne den skadelige virus.
Hvis man er ukendt med scareware, er det let at lade sig narre. Så downloader og installere man det falske antivirusprogram. Så ligger det skadelige scareware program på din PC, og det er svært at få bort igen.

Hvordan fjerner man scareware? Man kan fjerne scareware med en af de store sikkerhedspakker som Norton Internet Security eller Kaspersky Internet Security. Du kan også anvende et antispyware program.

Hvordan undgår du scareware? Det allerbedste er dog at undgå at få scareware på din computer. Det er vigtigt at holde dine programmer opdaterede. Det gælder både operativsystem og software som browserne Internet Explorer, FireFox, Opera og Chrome, Quicktime, Flash og Acrobat Reader osv. Det kan være farligt at installere tillægsprogrammer til internet browserne. Der er et utal af tillægsprogrammer til f.eks. FireFox.

Og så er det klogt at være kritisk overfor de tilbud du får på internet, via Facebook, Twitter og e-mails.Forfatter resurse box e:-> Læs mere om anmeldelser af sikkerhedsprogrammer, nyheder og tips på http://www.viasoft.dk .
Artiklen er skrevet af Carsten Dybkjær.


Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Magnolie
Blomsterne er ganske enkelt fantastiske. De første vikler sig ud af de store dunede knopper i marts, før der kommer blade på træet eller busken. De sidste holder lige til maj, hvor løvet tager over.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Kristtorn
Der er god grund til at plante kristtorn i haven. Planten er smuk hele året rundt, men det stedsegrønne løv kommer især til sin ret i vinterhalvåret, hvor de grønne glæder i haven er få. Kristtorn har altid skinende blanke blade i smukke grønne farvetoner.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Buksbom - Plant/beskær
Buksbom er meget nem at gøre tilfreds, har ikke noget specielt krav på jord eller plantested.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
En havedam er en oase i haven
Defor vil den også hurtigt myldre af liv, ganske uden din hjælp. Heldigvis bestemmer du helt selv hvilke planter og fiskearter, du ønsker at holde i dammen. Selv om fisk i naturen godt kan transporteres fra sø til sø af vandfugle.
Artikel kategori: Havedammen