Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Scareware
Scareware
Skurke skræmmer folk til at købe falske sikkerhedsprogrammer

Af: Carsten Dybkjaer


Scareware er en ny form for bedrageri via internet. Scareware skræmmer brugerne til at betale for et såkaldt sikkerhedsprogram, der skal fjerne nogle (falske) sikkerhedsproblemer. De falske programmer kan du få ved at downloade dem, men de kan også snige sig ind igennem gamle versioner af browsere som f.eks. Internet Explorer 6. Den falske software kan også downloades i baggrunden, uden at du mærker det. Skurkene, der laver scareware, tjente i 2009 milliarder af kroner. Derfor vil de falske sikkerhedsprogrammer fortsætte med at bane sig vej til din computer ad alle mulige veje.

Hvordan optræder de? Brugerne får advarsler (falske) om at PCen er smittet af en farlig virus. Derfor må man hente et program for at fjerne infektionen. Derefter kan man foretage en registrering for nogle få hundrede kroner. De falske sikkerhedsprogrammer har forskellige navne, men da de hurtigt bliver afsløret af de store spillere på markedet indenfor sikkerhedssoftware, så skifter de ofte navn. Nogle kendte navne er MS Antivirus, Antivirus og XP Antivirus. Sidstnævnte program anvender en grafik som i høj grad ligner grafikken i Windows XP og forleder derved brugeren til at tro, at det er et produkt fra Microsoft.

Hvordan bliver man smittet? Normalt er det nødvendigt at foretage en aktiv download og installation af programmet. Man ser ofte programmet blive tilbudt gennem diverse popup vinduer på forskellige websteder. I vinduet ser det ud til, at der foretages en skanning af din computer. Og så får man meddelelser om, at der er farlige virus på computeren. Så tilbydes et specielt antivirusprogram, der kan fjerne den skadelige virus.
Hvis man er ukendt med scareware, er det let at lade sig narre. Så downloader og installere man det falske antivirusprogram. Så ligger det skadelige scareware program på din PC, og det er svært at få bort igen.

Hvordan fjerner man scareware? Man kan fjerne scareware med en af de store sikkerhedspakker som Norton Internet Security eller Kaspersky Internet Security. Du kan også anvende et antispyware program.

Hvordan undgår du scareware? Det allerbedste er dog at undgå at få scareware på din computer. Det er vigtigt at holde dine programmer opdaterede. Det gælder både operativsystem og software som browserne Internet Explorer, FireFox, Opera og Chrome, Quicktime, Flash og Acrobat Reader osv. Det kan være farligt at installere tillægsprogrammer til internet browserne. Der er et utal af tillægsprogrammer til f.eks. FireFox.

Og så er det klogt at være kritisk overfor de tilbud du får på internet, via Facebook, Twitter og e-mails.Forfatter resurse box e:-> Læs mere om anmeldelser af sikkerhedsprogrammer, nyheder og tips på http://www.viasoft.dk .
Artiklen er skrevet af Carsten Dybkjær.


Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Bladlus
Bladlus er oftest grønne men kan variere i farven fra fra grøn, rød til sort. De er 1-3 mm lange og oftest uvingede, men enkelte individer kan danne vinger. Bladlus suger plantesaft og sidder helst på undersiden af de nedre blade eller i topskud.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr
Udvalgte artikler
Lungeurt
Lungeurt, Pulmonaria, er en rigtig skovbundsplante. Der findes omkring en halv snes arter. En enkelt vokser vildt i danske skove, mens de øvrige hører naturligt hjemme rundt om i Europas skovområder. Mange af arterne har fundet vej til haverne takket være deres kønne, blå blomster, deres blomstringsvillighed og deres smukke løv.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Kalmia
Kalmia hører til gruppen af stedsegrønne buske med et yderst attraktivt blomsterflor. I mange år har Kalmia være omtalt som en vanskelig haveplante, og sådan et ry har det med at hænge ved.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Buske og træer
Langt de fleste buske og træer vi har omkring vore boligområder, har på et eller andet tidspunkt behov for en beskæring. Der er flere forskellige beskæringsmetoder. De kan inddeles i fire principper:
Artikel kategori: Beskæring