Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Online billeder – find et billed til web eller til tryk
Online billeder – find et billed til web eller til tryk
Online billeder – find et billed til web eller til tryk

Af: Søren Breiting

Man siger, at et billed kan sige meget mere end mange ord. Det gælder for gode fortællende billeder, mens mange andre billeder er ret ligegyldige. Alligevel har vi en fantastisk hukommelse for billeder. Derfor er billeder for eksempel meget værdsatte til reklamer og til markedsføring. Vores hukommelse husker bedst i farver, så derfor er et billed i farver overlegent i forhold til et billed i sort/hvid, mens sort/hvide billeder dog også kan være meget sigende.

Selv om man som jeg selv tager mange billeder, så kommer man nemt til at mangle lige netop det helt rigtige billed til web eller til tryk. For der er jo bogstaveligt talt uendelig mange muligheder for, hvad billeder kan vise. Det samme motiv kan også vises på rigtigt mange måder, så også det bidrager til, at der er brug for millioner af billeder til forskellige formål.

Normalt skal man betale for at bruge andre folks billeder, for alle billeder vil være omfattet af fotografens copyright, lige som dine egne billeder (og tekster) vil være det. Så det er kun, hvis der gives særlig lov til at bruge billeder, at de vil kunne bruges gratis. Ellers skal man have en personlig aftale på skrift, for ikke at komme i fedtefadet.

Billeder på nettet vil dels findes i fotogallerier, hvor man kan se mange billeder, der er sat sammen på en overskuelig måde og i et forsøg på at præsentere billederne på en fordelagtig måde. Dels vil det være online billeder i fotodatabaser, som vil kunne rumme tusindvis af billeder., ja i nogle tilfælde millioner af online billeder.

Disse fotodatabaser kan rumme billeder, som medlemmerne selv har uploaded, eller fotodatabasen kan ligge hos et billedbureau, som styrer hvilke billeder, der får lov at ligge i billeddatabasen. Der er nu en vældig variation mellem forskellige billeddatabaser på nettet, så det kan være lidt svært at finde de rette billeder til ens bestemte formål, og til den rigtige pris.

Vil man have billeder af professionel kvalitet, så skal man gå til et professionelt billedbureau uanset om det er billeder til web eller til tryk. Søger man efter gratis billeder, så skal man være sikker på, at det billede, som man ender med at bruge, ikke bringer en i vanskeligheder på grund af billedets copyright.


Forfatter resurse box e:-> Find gratis billeder hos http://www.gratisbilleder.com og mere om
billedbureauer hos http://www.danskebilledbureauer.dk

Søren Breiting udgiver et gratis magasin om brug af billeder og markedsføring se http://www.StockPhotoNews.com


Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Fujikirsebær
Denne fingrenede type af japansk kirsebær er det nemt at finde plads til i haven. Det er et meget langsomtvoksende flergrenet lille træ eller busk, som også med fordel kan plantes podet på en stamme, hvor kronen først fylder i en højde, der varierer fra 1-2 m. Kronen er ganske let og vil ikke skygge for de planter, der står under dem.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Gulerodsfluen
Gulerodsfluen er kendt som et irriterende element, når de friske nye gulerødder trækkes op fra jorden, og man lige skal til at sætte tænderne i den nyvaskede rodstængel. Tydelige gange eller let skjulte gange, der først opdages når en halv "orm" dasker i resten af gulerodden, er et dårligt bekendtskab for mange.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr
Udvalgte artikler
Vortemælk
Planten hører hjemme i stenede og tørre bjergegne i Sydøsteuropa. Derfor egner den sig sær- ligt godt i stenpartier. men den tager sig udmærket ud i forgrunden eller en smule tilbagetrukket i sydvendte bede.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Daglilje
Hemerocallis er en ”gammel” staude som er ved at blive mere populær at bruge i haven. Det er en vinterhårdfør plante, specielt velegnet til solrige steder, de kan vokse i ½ sol, men de nyere Amerikanske sorter skal dog minimum have 4-6 timers fuld sol, for at blomsten kan udvikle sig ordentligt.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser