Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Online billeder – find et billed til web eller til tryk
Online billeder – find et billed til web eller til tryk
Online billeder – find et billed til web eller til tryk

Af: Søren Breiting

Man siger, at et billed kan sige meget mere end mange ord. Det gælder for gode fortællende billeder, mens mange andre billeder er ret ligegyldige. Alligevel har vi en fantastisk hukommelse for billeder. Derfor er billeder for eksempel meget værdsatte til reklamer og til markedsføring. Vores hukommelse husker bedst i farver, så derfor er et billed i farver overlegent i forhold til et billed i sort/hvid, mens sort/hvide billeder dog også kan være meget sigende.

Selv om man som jeg selv tager mange billeder, så kommer man nemt til at mangle lige netop det helt rigtige billed til web eller til tryk. For der er jo bogstaveligt talt uendelig mange muligheder for, hvad billeder kan vise. Det samme motiv kan også vises på rigtigt mange måder, så også det bidrager til, at der er brug for millioner af billeder til forskellige formål.

Normalt skal man betale for at bruge andre folks billeder, for alle billeder vil være omfattet af fotografens copyright, lige som dine egne billeder (og tekster) vil være det. Så det er kun, hvis der gives særlig lov til at bruge billeder, at de vil kunne bruges gratis. Ellers skal man have en personlig aftale på skrift, for ikke at komme i fedtefadet.

Billeder på nettet vil dels findes i fotogallerier, hvor man kan se mange billeder, der er sat sammen på en overskuelig måde og i et forsøg på at præsentere billederne på en fordelagtig måde. Dels vil det være online billeder i fotodatabaser, som vil kunne rumme tusindvis af billeder., ja i nogle tilfælde millioner af online billeder.

Disse fotodatabaser kan rumme billeder, som medlemmerne selv har uploaded, eller fotodatabasen kan ligge hos et billedbureau, som styrer hvilke billeder, der får lov at ligge i billeddatabasen. Der er nu en vældig variation mellem forskellige billeddatabaser på nettet, så det kan være lidt svært at finde de rette billeder til ens bestemte formål, og til den rigtige pris.

Vil man have billeder af professionel kvalitet, så skal man gå til et professionelt billedbureau uanset om det er billeder til web eller til tryk. Søger man efter gratis billeder, så skal man være sikker på, at det billede, som man ender med at bruge, ikke bringer en i vanskeligheder på grund af billedets copyright.


Forfatter resurse box e:-> Find gratis billeder hos http://www.gratisbilleder.com og mere om
billedbureauer hos http://www.danskebilledbureauer.dk

Søren Breiting udgiver et gratis magasin om brug af billeder og markedsføring se http://www.StockPhotoNews.com


Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Alverdens krydderier og krydderurter
Bogen giver en fyldig gennemgang af mere end 150 krydderier, krydderurter og blandinger med forskellige bud på deres gastronomiske anvendelse. Den fortæller også om krydderiernes helbredende virkninger, og om troen på deres magiske mulighed for at stimulere menneskets virilitet og lyst.
Artikel kategori: Boganmeldelser
Udvalgte artikler
Blandet
Hvis du har en buket kunstige blomster, så læg dem i lunkent vand tilsat en smule duftende skyllemiddel, lad dem ligge natten over og du har en dejlig duftende buket.
Artikel kategori: Tips/råd/ideer
Udvalgte artikler
En havedam er en oase i haven
Defor vil den også hurtigt myldre af liv, ganske uden din hjælp. Heldigvis bestemmer du helt selv hvilke planter og fiskearter, du ønsker at holde i dammen. Selv om fisk i naturen godt kan transporteres fra sø til sø af vandfugle.
Artikel kategori: Havedammen
Udvalgte artikler
Forebyg / Bekæmp larver
Tag larver og skadedyr op med hånden, når du sår grøntsager eller planter i haven. Put dem i sæbevand, og del dem med en skovl eller læg dem ud til fuglene som en snack.
Artikel kategori: Alt om Haven