Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Myter om skønhedsoperationer og kosmetiske operationer hos plastikkirurgen
Myter om skønhedsoperationer og kosmetiske operationer hos plastikkirurgen
; Gratis Artikler | Myter om skønhedsoperationer og kosmetiske operationer hos plastikkirurgen

Myter om skønhedsoperationer og kosmetiske operationer hos plastikkirurgenAf: Vibeke Breiting

Plastikkirurgiske operationer og private klinikker for skønhedsoperationer er meget i fokus i disse år, men desværre er der en tendens til manglende saglig oplysning. I stedet florerer sensationer om lægeklinikker og andre, der tilbyder kosmetiske behandlinger. - Se at få udryddet de værste myter om kosmetiske operationer og om plastikkirurgers arbejdsområde.

Myte A Plastikkirurgiske/kosmetiske operationer er udelukkende 'skønhedsoperationer'. Svar: Nej, mange plastikkirurgiske operationer er for helbredet (f.eks. for at fjerne kræft), eller for velbefindendet (f.eks. store tyngende bryster) eller for at få et normalt udseende (f.eks. fjerne medfødte misdannelser).

Myte B Det hedder 'plastikkirurgi', fordi man bruger plastik til operationerne. Svar: Nej, der er tryk på anden stavelse, og betegnelsen skyldes, at man som plastikkirurg arbejder med at forme noget, der er plastisk (menneskets hud og væv), og mestrer teknikken med såkaldte 'plastikker', hvor man ændrer vævets facon, f.eks. 'maveplastik' og 'brystplastik'.

Myte C Det er kun speciallæger i plastikkirurgi, der har tilladelse til at udføre kosmetiske operationer. Svar: Nej, desværre sætter Sundhedsstyrelsen ikke grænser for, hvilke læger der får lov til at tilbyde 'kosmetiske operationer'. Der gribes kun ind, hvis noget går helt galt gentagne gange.

Myte D En plastikkirurg er en læge, der udfører plastikkirurgiske operationer. Svar: Nej, det er ikke nok. En plastikkirurg har en speciallægeuddannelse oven i den almindelige 6-årige lægeuddannelse. Det tager normalt mindst 8 år (oftest 12-14 år) at gennemføre speciallægeuddannelsen til plastikkirurg efter lægeeksamen, og der uddannes desværre ikke ret mange plastikkirurger pr. år. Kun læger, der har speciallægeuddannelsen i plastikkirurgi, kan optages i 'Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi'.

Myte E Når først plastikkirurgen har fået sin uddannelse, så holder den for resten af livet. Svar: Plastikkirurgi er inde i en rivende udvikling, som skyldes omfattende forskning i teknikker og udvikling af ny teknologi. En speciallæge i plastikkirurgi bør derfor holde sig á jour hele livet ved at følge med i de internationale fagtidsskrifter og deltage i internationale konferencer og kurser.

Myte F Plastikkirurgiske klinikker er altid en del af den offentlige sygesikring. Svar: En del plastikkirurger har overenskomst med Sygesikringen og modtager patienter med henvisning fra praktiserende læger. Rent kosmetiske operationer betales altid af patienten selv.

Myte G Kosmetiske operationer ønskes især af mennesker, der er meget selvoptagede eller ligefrem har psykiske problemer. Svar: Nej, hovedparten af dem, der bliver opereret, er ganske almindelige mennesker.

Myte H Mennesker, der først starter på at blive korrigeret gennem operation, vil resten af livet ønske at få forbedret deres udseende gennem kosmetiske operationer. De bliver aldrig tilfredse. Svar: Nej, de fleste patienter har et problem, der generer dem, og når det er løst, bliver de tilfredse.

Myte I Introduktionen af kosmetiske operationer varsler en helt ny epoke for vores forhold til vores krop. Svar: Nej, mennesker har siden urtiden og i alle former for samfund fra såkaldt primitive til såkaldt mere civiliserede samfund forsøgt at 'rette' på naturen.

Myte J Mange kvinder får fikset op på deres udseende efter pres fra omgivelserne. Svar: Nej, de fleste gør det for deres egen skyld og ofte mod deres nærmestes ønsker.

Myte K Det er kun kvinder, der får lavet kosmetiske operationer. Svar: Nej, mange mænd har også generende problemer, som der kan rettes op på med en plastikkirurgisk / kosmetisk operation.

Myte L Jo større annoncer, en lægeklinik sætter i medierne, jo bedre fagligt omdømme har dens operationer. Svar: Traditionelt har vi i Danmark et system, hvor familiens praktiserende læge henviser til speciallæge. Herved får ens personlige læge et indtryk af behandlingen hos forskellige speciallæger, fordi den praktiserende læge ser patienten senere. Dette gælder også patienter, der bliver tilrådet at gå til en plastikkirurg. Man kan selv overveje, om annoncerne i sig selv siger noget om en kliniks kvalitet.

Telefonbøgernes rubrikker om 'speciallæger' bliver i øvrigt ikke kontrolleret af Sundhedsstyrelsen, så en oplistning under 'plastikkirurger' giver ingen garanti for en relevant speciallægeuddannelse.Forfatter resurse box e:-> Vibeke Breiting er speciallæge i plastikkirurgi og har drevet sin klinik Holte Plastikkirurgiske Klinik gennem mange år sammen med sin forskning i plastikoperationer. På Holte Plastikkirurgiske Klinik udføres plastikkirurgiske operationer for sygesikringen, samt 'skønhedsoperationer' for betalende patienter.


Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Høstfloks
Høstfloks, Phlox paniculata, var før i tiden meget modtagelige over for sygdomme som eksempelvis meldug, men i dag er der kommet nye og mere robuste sorter i handlen, så floksen er klar til atter at blive plantet i haven.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Indlæg fra læser - store kiwier
Jeg var lige inde og læse om mini kiwi, og der læste jeg, at det er meget svært at få de store kiwi planter til at blive store og bære frugt her i danmark. Nu er jeg så heldig at min er så stor og bærer frugt i stor stil.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Rødklokkebusk
Busken er velvoksen og mandshøj med mørkegrønt løv. Arten bærer rosafarvede blomster i juni. Formen 'Purpurea' bliver lavere og har mørkt brunrøde blade og rosenrødt blomsterflor. Den bogetbladede 'Variegata' er mere sjældent dyrket.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Hanesporetjørn
Hanesporetjørn, Crataegus crus-galli. Et lille tjørnetræ med meget lange torne. Får specielt smukke høstfarver og store røde bær i efteråret. Godt som et lille solitært træ i græsplænen. En underart C. c-g. inermis mangler tornene.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser