Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Danskerne er vilde med flagstang i haven
Danskerne er vilde med flagstang i haven
Danskerne er vilde med flagstang i haven

Af: Erik Hamre

Danskerne er vilde med at flage når muligheden byder sig. Producenter og forhandlere af flagstænger har igennem de seneste år oplevet en klar stigning i salget helt op til 20-25 procent mere end tidligere.

Ifølge flere aktører i branchen skyldes stigningen i salget især at der er blevet bygget mange nye parcelhuse i bygge boom perioden i det nye årtusinde. Salget af flagstænger i træ er gået lidt tilbage, men det er så til gengæld blevet afløst af en stigning i glasfiber flagstænger. Der føres ikke samlet statistik over antallet af solgte flagstænger i Danmark, men der sælges et sted mellem 20.000 til 25.000 styk hvert år.

Stigningen i solgte flagstænger varer dog næppe ved. Det mener i hvert fald enkelte producenter, som mener at salget er toppet og fremover vil have en jævn omsætning eftersom nybyggeriet er taget af i de seneste år.

Når naboen flager giver det lyst til selv at få en flagstang med Dannebrog. Der er ret store regionale forskelle i hvor mange der flager. I Sønderjylland flager stort set alle, mens det kun er ret få det flager på vestkysten. På Sjælland og Fyn er det også blevet populært med en flagstang igen. Det er også rigtig populært med flagstang i sommerhuset og kolonihave huset.

Flagstænger fås i dag i alle mulige størrelser og farver, men de fleste private vælger en klassisk hvid flagstang på for eksempel 8 eller 10 meter, mens det mest er firmaer som køber en flagstang i en anden farve – for eksempel for at matche firmaets logo.

Stigningen i salg af flagstænger viser sig også i en øget interesse for Dannebrog. Danmarks-Samfundet, som er en uafhængig organisation, er stiftet for at udbrede kendskabet til korrekt flagning med Dannebrog og oplever en øget interesse for det danske nationalflag. I forhold til 70’erne og 80’erne er interessen for Dannebrog steget markant, så vi nu er tilbage på niveauet fra 50’erne og 60’erne.

Det er igen blevet ok at være stolt af det danske flag, måske netop fordi tiden ellers er international.

Har man selv lyst til at få en flagstang i haven er der rigelig mulighed for det. Det mest praktiske er en glasfiber flagstang som holder bedre og ikke kræver meget vedligeholdelse. Højden afhænger mest af højden på huset. Som udgangspunkt er en flagstang på 8 meter nok, men er der første etage på huset kan man godt investere i en 10 meter flagstang.


Forfatter resurse box e:-> Leder du efter en flagstang, så kontakt Fyns Flagstang Industri. Find flagstænger der matcher dine ønsker.

Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Sommerblomster 1 årig
Start de 1-årige blomster tidligt 1-årige blomster kan på kort tid omdanne din have til et blomsterhav. Der er desuden et stort udvalg af 1-årige blomster.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Vin på friland og i drivhus
Der er flere måder at have vin på, vinen kan sagtens stå på friland her i Danmark, men den bedste druehøst i en villahave får man hvis man har vinen i drivhus eller udestue. Vin plantes ofte udenfor væksthuset, hvorefter skuddene føres gennem et lavtsiddende hul i soklen.
Artikel kategori: Køkkenhaven
Udvalgte artikler
Sømandstrøst
l en hast kan denne plante forveksles med den Sydamerikanske Dieffenbachia, men den kommer fra Indonesien og hedder Aglaonema Commutatum.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Myrer
Myren kan bygge rede i rådne træstubbe eller fugtskadet træ i huse, men som regel slår den sig ned under sten eller fliser. Herfra kommer den ind i huset gennem revner og sprækker i fundamentet, ved rørgennemføringer og langs fodpaneler.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr