Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Nyhedsartikler » Blomstermaling - alle kan - også du
Blomstermaling - alle kan - også du
Blomstermaling - alle kan - også du

Af: Lykke Kronborg

One-stroke maling, er som titlen antyder en maleteknik, hvor man i et tag maler et blad og dermed meget hurtig kan have et færdigt motiv.

Materialet man bruger er acrylmaling.

Fremgangsmåden: man starter med at male bladene, og til det skal man bruge en flad pensel, og to grønne farver, så dobbeltloader man sin pensel, det vil sige, i den ene side af penslen har man den mørke farve og i den anden den lyse.

Til maling af bladet findes forskellige strøg, og til at lære den kan man anskaffe et bestemt instruktionsark, eller man kan lære det ved hjælp af video.

Når man har malet bladene, maler man blomsterne efter samme princip, blot i nogle nye farver, til sidst kan man tilføje noget hvidt, lidt i stil med det man i gamle dage kaldte arkitektens trøst på bygningstegninger

Der kan males på næsten alle materialer, både til udendørs og indendørs brug.

Skal du fejre en eller anden særlig dag og gerne vil have noget unikt, er one-stroke teknikken en god hjælp, forestil dig at du i løbet af nogle få timer, selv kan dekorere dine lys, eller lave små bordkort.

Teknikken gør at disse ting ikke behøver at tage flere dage, men kan gøres forholdvis hurtig, og samtidig se proffesionelt ud.

Det er en stor tilfredsstillese at se de færdige resultater, at se at man er i stand til at male noget der ser godt ud, og høre andres beundring.

Mange sjove ting er malet med denne teknik, bl.a. på toiletbrætter, små springvand, på platter, glas, al slags porcelæn, lys, sæbe, tøj, lagkager, ja der er næsten ingen materialer det ikke kan bruges på.

Selv har jeg malet en del på lærreder, hvilket jeg aldrig havde forestillet mig at jeg ville komme til.

Nå man har lært teknikken, er det op til en selv at tilføre den ens eget tilsnit, og på den måde få nogle unikke ting ud af det.

Teknikken er ny herhjemme, men fortjener en langt større udbredelse, hvilket jeg håber denne artikkel kan være med til.

Hvis man vil vide mere om emnet kan man se meget mere på den officielle side, hvis der søges under Donna Dewberry, på google, eller på www.pensel-stroeget.dk, hvor jeg selv er blevet undervist, måske i selv kunne få lyst til at gå igang

Teknikken kan læres ved hjælp at videoer, som kan bestilles i USA, men du kan her se en lille video om det at male en rose: http://www.youtube.com/watch?v=hyi-Y2ATjoA

Jeg har selv lært det hos en instruktør her i Danmark, desværre findes der kun nogle ganske få af slagsen, men kig på min blog hvor i vil kunne se nogle ekspemler

God fornøjelse


Forfatter resurse box e:-> Lykke Kronborgs blog finder du på http://kronborg.wordpress.com

Article From Gratis Artikler
Udvalgte artikler
Asparges-dyrkning.
Asparges er en af de ældste, dyrkede køkkenurter. Helt fra oldtiden har asparges været kendt og dyrket i Ægypten og Romerriget og værdsat som en stor delikatesse.
Artikel kategori: Køkkenhaven
Udvalgte artikler
Zinnia / frøkenhat
Frøkenhat – eller Zinnia, som den ofte benævnes ved brug af dens latinske navn – er en virkelig skøn sommerblomst, der flittigt producerer blomster over flere måneder fra juni til oktober.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Påskelam og påskekage
Påskemiddag i familiens skød. Vi skal have lammekølle. Mere påskeagtigt bliver det ikke. Denne lammekølle bliver langtidsstegt. Det gør kødet fløjlsblødt mørt og lækkert, det bliver ikke meget bedre!
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Rødklokkebusk
Busken er velvoksen og mandshøj med mørkegrønt løv. Arten bærer rosafarvede blomster i juni. Formen 'Purpurea' bliver lavere og har mørkt brunrøde blade og rosenrødt blomsterflor. Den bogetbladede 'Variegata' er mere sjældent dyrket.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser