Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Introdiktion
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Alt om Haven » Lav et surbundsbed
Lav et surbundsbed
Lav et surbundsbed:

Alle surbundsplanter trives bedst i en jord med en surhedsgrad mellem 5 og 7. Nogle planter foretrækker tal omkring 5 og andre omkring 7. Spørg hos plantehandleren.

Hvis der kun skal være få planter i bedet, kan man plante i et hul, der er 2-3 gange så stort som potteklumpen.

Her vil vi vise 2 forskellige surbundsbede:

Det hævede bed: er udført i kampesten, fliser, brosten, træ eller sphagnumblokke (klyner). Bedet skal have en minimumhøjde på mindst 5o cm.. Inden bedet fyldes med grov sphagnum, udstrøs der 300-400 gram. svovlblomme pr. kvm. på den eksisterende overfladeDet forsænkede bed: hvis bedet ikke skal ligge oven på jorden, kan det graves ned. Der graves et hul på minimum 60 cm. i diameter. Hullet skal have et fald mod midten af bedet. Faldet skal være 1-2 cm.. Derpå fores hullet med groft plastik. hvori der stikkes huller, for hver 5-10 cm.. Til sidst afsluttes der med et 5-10 cm. tykt lag groft grus. Dette gruslag virker som dræn. Derpå fyldes hullet med grov sphagnum. Ved at fore med plastik undgår man at andre planter suger fugtigheden fra jorden.

Udvalgte artikler
Engletrompet
En bemærkelsesværdig krukkeplante på mange måder. Den er imponerende med sine 25 cm lange blomsterhoveder og har endnu en fordel: duften! Navnlig på varme, stille aftener spreder den en utrolig sød og tung duft.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Bænkebidere
Bænkebidere hører til krebsdyrene (Crustacea), hvortil også dyr som f.eks. krabber, hummere og rejer henreg-nes. Af krebsdyrene er det kun bænkebidere, der har været i stand til at tilpasse sig et liv på landjorden.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr
Udvalgte artikler
Jordlopper
Jordlopper er små 2-3 mm. lange sorte biller. Nogle arter har langsgående gule striber. Deres baglår er meget kraftige og de er i stand til at springe meget højt; deraf navnet. Bevæger man f.eks. armen tæt hen over angrebne planter, springer mange op på samme tid.
Artikel kategori: Sygdomme og skadedyr
Udvalgte artikler
Brandbæger
Brandbæger er enårig. Den spirer frem om efteråret, omkring oktober, blomstrer med gule blomster det efterfølgende forår, hvor den også sætter frø.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser