Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Alt om Haven » Lav et surbundsbed
Lav et surbundsbed
Lav et surbundsbed:

Alle surbundsplanter trives bedst i en jord med en surhedsgrad mellem 5 og 7. Nogle planter foretrækker tal omkring 5 og andre omkring 7. Spørg hos plantehandleren.

Hvis der kun skal være få planter i bedet, kan man plante i et hul, der er 2-3 gange så stort som potteklumpen.

Her vil vi vise 2 forskellige surbundsbede:

Det hævede bed: er udført i kampesten, fliser, brosten, træ eller sphagnumblokke (klyner). Bedet skal have en minimumhøjde på mindst 5o cm.. Inden bedet fyldes med grov sphagnum, udstrøs der 300-400 gram. svovlblomme pr. kvm. på den eksisterende overfladeDet forsænkede bed: hvis bedet ikke skal ligge oven på jorden, kan det graves ned. Der graves et hul på minimum 60 cm. i diameter. Hullet skal have et fald mod midten af bedet. Faldet skal være 1-2 cm.. Derpå fores hullet med groft plastik. hvori der stikkes huller, for hver 5-10 cm.. Til sidst afsluttes der med et 5-10 cm. tykt lag groft grus. Dette gruslag virker som dræn. Derpå fyldes hullet med grov sphagnum. Ved at fore med plastik undgår man at andre planter suger fugtigheden fra jorden.

Udvalgte artikler
Ukrudtsbrænder
En ukrudtsbrænder gør det lettere at bekæmpe ukrudt mellem fliser og i belægninger, især hvis du har store arealer med terrasse, gårdsplads, stier el.lign. i haven.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Bagrudebeskeder !!!!
Nogle mennesker er kun i live, fordi det er forbudt at slå ihjel
Artikel kategori: Sjove ting
Udvalgte artikler
Sikker nytårsaften
Det er en rigtig god idé hvis det er muligt at tømme containere, og eventuelt aflåse disse, fjerne brændbart materiale og affald væk fra bygninger, så der ikke er noget, der frister svage sjæle
Artikel kategori: Nyttig viden
Udvalgte artikler
Markiser
Når solen skinner, giver terassemarkisen et behageligt og skyggefuldt fristed, samtidig med at det frie udsyn til omgivelserne bevares.
Artikel kategori: Alt om Haven