Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Alt om Haven » Lav et surbundsbed
Lav et surbundsbed
Lav et surbundsbed:

Alle surbundsplanter trives bedst i en jord med en surhedsgrad mellem 5 og 7. Nogle planter foretrækker tal omkring 5 og andre omkring 7. Spørg hos plantehandleren.

Hvis der kun skal være få planter i bedet, kan man plante i et hul, der er 2-3 gange så stort som potteklumpen.

Her vil vi vise 2 forskellige surbundsbede:

Det hævede bed: er udført i kampesten, fliser, brosten, træ eller sphagnumblokke (klyner). Bedet skal have en minimumhøjde på mindst 5o cm.. Inden bedet fyldes med grov sphagnum, udstrøs der 300-400 gram. svovlblomme pr. kvm. på den eksisterende overfladeDet forsænkede bed: hvis bedet ikke skal ligge oven på jorden, kan det graves ned. Der graves et hul på minimum 60 cm. i diameter. Hullet skal have et fald mod midten af bedet. Faldet skal være 1-2 cm.. Derpå fores hullet med groft plastik. hvori der stikkes huller, for hver 5-10 cm.. Til sidst afsluttes der med et 5-10 cm. tykt lag groft grus. Dette gruslag virker som dræn. Derpå fyldes hullet med grov sphagnum. Ved at fore med plastik undgår man at andre planter suger fugtigheden fra jorden.

Udvalgte artikler
Sikker nytårsaften
Det er en rigtig god idé hvis det er muligt at tømme containere, og eventuelt aflåse disse, fjerne brændbart materiale og affald væk fra bygninger, så der ikke er noget, der frister svage sjæle
Artikel kategori: Nyttig viden
Udvalgte artikler
Børns udtalelser om kongehuset
Dronningen har ikke råd til en rigtig krone, så hun har kun en hårbøjle
Artikel kategori: Sjove ting
Udvalgte artikler
Campanula - alsidige klokkeblomster
De sarte klokker er sommerbebudere. Små klokker langs bedets kant eller i stenbedet, hængende ud over små mure eller store klokker i bedet - alle er de nemme at dyrke og uovertrufne indslag i haven. De silkeagtige blomster findes fortrinsvis i blå til violette farver, men der findes også nogle smukke lyserøde og rent hvide sorter.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Narcisser
Påskeliljer har en opsigtsvækkende blomstring, da blomsterne er sammensatte. På hver stængel dannes kun en blomst, som består af stjerneformede blosterblade og en cylinderformet bikrone. Bikronen, den såkaldte trompet, er mindst lige så lang som blosterbladene.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser