Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Alt om Haven » Lav et surbundsbed
Lav et surbundsbed
Lav et surbundsbed:

Alle surbundsplanter trives bedst i en jord med en surhedsgrad mellem 5 og 7. Nogle planter foretrækker tal omkring 5 og andre omkring 7. Spørg hos plantehandleren.

Hvis der kun skal være få planter i bedet, kan man plante i et hul, der er 2-3 gange så stort som potteklumpen.

Her vil vi vise 2 forskellige surbundsbede:

Det hævede bed: er udført i kampesten, fliser, brosten, træ eller sphagnumblokke (klyner). Bedet skal have en minimumhøjde på mindst 5o cm.. Inden bedet fyldes med grov sphagnum, udstrøs der 300-400 gram. svovlblomme pr. kvm. på den eksisterende overfladeDet forsænkede bed: hvis bedet ikke skal ligge oven på jorden, kan det graves ned. Der graves et hul på minimum 60 cm. i diameter. Hullet skal have et fald mod midten af bedet. Faldet skal være 1-2 cm.. Derpå fores hullet med groft plastik. hvori der stikkes huller, for hver 5-10 cm.. Til sidst afsluttes der med et 5-10 cm. tykt lag groft grus. Dette gruslag virker som dræn. Derpå fyldes hullet med grov sphagnum. Ved at fore med plastik undgår man at andre planter suger fugtigheden fra jorden.

Udvalgte artikler
Rabarber
Rabarberplanten stammer fra arter, der vokser i Asien, bl.a. Mongoliet. Rabarber har været dyrket i Kina så langt tilbage som for 5000 år siden, men de typer vi kender i dag, blev først fremavlet i 1800–1900. Rabarber kom til Danmark omkring 1835, men først i slutningen af 1800 tallet begyndte man at bruge den i desserter og kager. Rabarber var tidligere en meget vigtig afgrøde i køkkenhaven, da man netop i det tidlige forår manglede frisk grønt.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Pebermynte
Pebermynten er en flot prydplante, ikke alene når den blomstrer men også når den dækker jorden med sine blanke, grønne til rødlilla skud. Man kan dyrke tæpper af planten rundt omkring i haven, så kommer der den herligste duft op i næsen på en, når man går gennem myntebedet.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Flere råd
Rigtig mange gode husråd
Artikel kategori: Tips/råd/ideer
Udvalgte artikler
Bødetakster cykel
Bødetaksterne er gældende fra den 1, januar 2012
Artikel kategori: Nyttig viden