Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Introdiktion
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Alt om Haven » Kakaoflis / kakaoskaller
Kakaoflis / kakaoskaller
Kakaoflis / kakaoskaller

biologiske kakao-skaller består af de lette sprøde skaller fra kakaobønner, der her i Danmark er brugt til fremstilling af chokolade.

Forhindrer ukrudt. En naturlig lim danner en lystæt porøs skorpe - Et lag på 3-5 cm er nok! Derfor dækker Kakao-Flis® dobbelt så meget som træflis eller bark - 50 liter dækker Ca. 1,5 - 2m2 - Holder på fugtigheden - Beskytter mod frost - Danner en smuk baggrund til blomster og buske - Afskrækker bl.a. snegle.

Lav pH værdi -god til surbundsplanter f.eks. rhododendron - Rigt indhold af naturlige næringsstoffer. Bland rigeligt med Kakao-Flis® i ler- eller sandet jord - Øger jordens humusindhold under nedbrydningsprocessen, hvor en naturlig uskadelig skimmel kan vise sig på overfladen i en kort periode - Ideel til plantning


Brugsanvisning:

I haven:
Fjern eksisterende ukrudt og jævn overfladen med en rive. Kakao-Flis® spredes på jorden i et jævnt lag af 3-5 cm’s tykkelse. Vand grundigt. Ved vanding fremkommer en naturlig "lim", der binder skallerne sammen til en porøs skorpe.

Til potter, krukker og altankasser:

Fjern evt, det øverste lag jord i potten. Fordel 2-3 cm Kakao-Flis® oven på pottejorden. Vand grundigt med det samme. Ved brug af Kakao-Flis® nedsættes vandingsbehov til det halve.

Plantning

Læg 5cm Kakao-Flis® i bunden af plantehullet og dæk altid med 5 cm jord.

Vand godt.

Vigtigt! Jorddækning: Efter vanding indendørs og udendørs - Lad Kakao-Flis® tørre ud i ca. 7 dage, eller indtil der dannes en skorpe. Undgå kontakt med nyspirende planter.

5 gode grunde til at anvende Kakao-Flis® om efteråret.

1. Roser

Kakao-Flis® beskytter, så jorden sjældent er bundfrossen. Sæt altid en god klump jord over podestedet på dine roser, og top af med Kakao-Flis®, så kan roserne bedre modstå frostangreb. Kakao-Flis® indeholder ikke harpiks, som ellers findes i visse bark- og træflis, og som kan vise sig at være skadelige for roser og visse planter.
Bemærk! På grund af Kakao-Flis®'s isoleringsevne holder den på jordens naturlige varmeudstråling. Derfor smelter sneen langsommere, oven på flisen, end andre steder i haven! Planternes rodnet kan udvikle sige vinteren igennem og derved få en bedre start, når foråret endelig melder sig.

2. Ukrudt

Efter lugning, lægges Kakao-Flis® ud og vandes grundigt, så den derved danner en lystæt porøs skorpe, der holder lyset væk fra de spirende ukrudtsfrø. Den virker næste som naturens egen sorte plastik, men er langt kønnere at se på! 3-5 cm. er nok for at sikre mod det grønne skær af nyspirende ukrudt, som viser sig til næste forår.

3. Næring

Kakao-Flis® er meget rig på næringsstoffer i forhold til andre organiske jorddækningsprodukter. 3% af vægten er f.eks. kvælstof, der kommer til at yde en naturlig næring til planterne over en længere periode.

4. Fugtighed

Kakao-Flis® hjælper med at holde på fugten året rundt, og er derfor særdeles gavnlig for rododendron, hvis rodnet er meget findelt, og som ligger højt i spagnumbedet. Spagnum er hurtig til at afgive fugten, når der er blå himmel i længere tid. Hvis man gøder planterne, brug Kakao-Flis® til at holde på gødningen.

5. Dekorativ

Til sidst er Kakao-Flis® meget dekorativ, og bliver med tiden mørk og jordfarvet.
Udvalgte artikler
Gode billeder fra billedbureauer og andre fotoarkiver
Hvis man står og skal bruge et billede til en publikation eller et websted, har man ofte en forestilling om, hvordan billedet nogenlunde skal se ud. Man behøver ikke at være professionel billedredaktør for at gøre sig sine tanker og visualiseringer. Vi er nemlig alle i dag stopfodrede med billedindtryk, og ikke mindst de unge er formidabelt hurtige billedlæsere.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Overtro
Her er en samling af forskellige overtre og ordsprog
Artikel kategori: Nyttig viden
Udvalgte artikler
Blåsvingel
Blåsvingel er et af de dejligste prydgræsser. Det lette og luftige løv har smukke sølvblå farvetoner. Det er stedsegrønt – eller snarere stedseblåt – og rasler lystigt i vinden uanset årstiden. I juni-juli blomstrer græsset med fine, sølvhvide aks på vajende strå
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Hækplanter
Hækplanter findes til mange formål og i mange variationer. Nogle sorter er løvfældende, andre stedsegrønne, nogle sorter egner sig mest til høje hække og andre som lave,
Artikel kategori: Alt om Haven