Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
DEN STORE BOG OM SM...
Blomster i vand
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Alt om Haven » Vælg en anlægsgartner
Vælg en anlægsgartner
Vælg en anlægsgartner


En anlægsgartner har typisk gennemgået en 4-årig håndværkeruddannelse,måske udbygget to år som anlægsgartnerteknikker.

Han arbejder med alle former for udendørs materialer, belægningeri beton og granit, bygger mindre trækonstruktioner, planter,arbejder med vand og sten f. eks. som stengærde.

Anlægsgartneren beskærer og fælder også havens træer og buske.

Anlægsgartneren yder tilmed garanti af den nye plantning, hvishan forestår ukrudts-bekæmpelse, vanding og gødskning i en vækstsæson.

Du bør vælge en anlægsgartnermester, som er tilknyttet foreningen af Danske Anlægsgartnere (DAG). Her får du et firma, som er medlem af ankenævn og garantifond, hvilket er din garanti for at arbejdet udføres faglig korrekt.

F.eks. ved dimensionering af underlaget i en indkørsel eller ved afvandingen bag en støttemur.

Ønsker du f.eks. at få lagt nye fliser, hvor der har ligget gamle og ønsker at genanvende bunden (grusopbygningen), fordi der er mange penge at spare ved udgravning, affaldsafgift m.v. – ja, så skal anlægsgartneren underrette dig, hvis underlaget ikke holder hans normer, og han derved fraviger sin garanti.
I modsat fald kan du faktisk pålægges ansvaret for eventuelle sætninger,selvom gartneren faktisk ikke har udført bunden.

Ankenævnet kan kontaktes, hvis man er utilfreds med kvaliteten af det udførte arbejde, prisen på arbejdet, eller hvis man ikke kan forlige sig med anlægsgartneren.

Forbrugeren har hverken pligt til at bruge nævnet eller til at følge nævnets afgørelser.

Finder forbrugeren, at afgørelsen er forkert, kan man gå til domstolene og søge sin sag prøvet.

Nævnets afgørelse er bindende for anlægsgartneren.

Bag ankenævnet ligger en Garantifond, der sikrer kunden, hvis anlægsgartneren ikke efterlever kendelsen, eller har lukket virksomheden.
Udvalgte artikler
Prydpeber
Prydpeber er en anderledes og særdeles dekorativ plante. Med sine iøjefaldende små peberfrugter i skrappe farver passer den godt til efterårets gyldne høstfarver. Modsat hvad mange tror, så kan den fint bruges i de udendørs efterårskrukker.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Sådan kan du bedre huske og lære noget
Mange mennesker synes, de husker dårligt, ikke mindst, når de bliver ældre. Men både unge og ældre kan lære at blive meget bedre til at huske ved at følge disse simple regler. Pudsigt not, så vil de fleste, der kan opvise en fænomenal hukommelse, gøre brug af lignende hukommelsesteknikker.
Artikel kategori: Nyhedsartikler
Udvalgte artikler
Haven i skygge
Med de rigtige planter kan du skabe en lille lund, en oase af kølighed på varme dage, hvor solen bager ned. Det grønne lys, den rolige stemning, duften og frodigheden skaber en atmosfære, som er perfekt til afslapning.
Artikel kategori: Alt om Haven
Udvalgte artikler
Melon
Meloner er af græskar-familien og er altså i familie med græskar, agurker og squash. Meloner stammer oprindeligt fra Indien og har bredt sig til Afrika og Mellemøsten. Kernerne fra græskar og meloner kan tørres og spises som snacks og i salater.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser