Velkommen til HAVESIDEN WWW.KAN-LIR.DK - DIN HAVEPORTAL MED ALT OM HAVEN OG DENS PASNING
Navigation
Nyeste artikler
Hej have
Fuglekasser, egernka...
Sove/hvilekasser til...
Redekasser
Rens frøet - Spar m...
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Alt om Haven » Vælg en anlægsgartner
Vælg en anlægsgartner
Vælg en anlægsgartner


En anlægsgartner har typisk gennemgået en 4-årig håndværkeruddannelse,måske udbygget to år som anlægsgartnerteknikker.

Han arbejder med alle former for udendørs materialer, belægningeri beton og granit, bygger mindre trækonstruktioner, planter,arbejder med vand og sten f. eks. som stengærde.

Anlægsgartneren beskærer og fælder også havens træer og buske.

Anlægsgartneren yder tilmed garanti af den nye plantning, hvishan forestår ukrudts-bekæmpelse, vanding og gødskning i en vækstsæson.

Du bør vælge en anlægsgartnermester, som er tilknyttet foreningen af Danske Anlægsgartnere (DAG). Her får du et firma, som er medlem af ankenævn og garantifond, hvilket er din garanti for at arbejdet udføres faglig korrekt.

F.eks. ved dimensionering af underlaget i en indkørsel eller ved afvandingen bag en støttemur.

Ønsker du f.eks. at få lagt nye fliser, hvor der har ligget gamle og ønsker at genanvende bunden (grusopbygningen), fordi der er mange penge at spare ved udgravning, affaldsafgift m.v. – ja, så skal anlægsgartneren underrette dig, hvis underlaget ikke holder hans normer, og han derved fraviger sin garanti.
I modsat fald kan du faktisk pålægges ansvaret for eventuelle sætninger,selvom gartneren faktisk ikke har udført bunden.

Ankenævnet kan kontaktes, hvis man er utilfreds med kvaliteten af det udførte arbejde, prisen på arbejdet, eller hvis man ikke kan forlige sig med anlægsgartneren.

Forbrugeren har hverken pligt til at bruge nævnet eller til at følge nævnets afgørelser.

Finder forbrugeren, at afgørelsen er forkert, kan man gå til domstolene og søge sin sag prøvet.

Nævnets afgørelse er bindende for anlægsgartneren.

Bag ankenævnet ligger en Garantifond, der sikrer kunden, hvis anlægsgartneren ikke efterlever kendelsen, eller har lukket virksomheden.
Udvalgte artikler
Kanna
Med deres usædvanlige løv og flotte blomster ligner de en krydsning mellem en gladiolus og en bananplante. Med disse typiske kendetegn giver kannaer et tropisk præg i enhver have. Kannaen er en juvel i bedet som en robust baggrundsplante eller som solitærplante og fokus i en minimalistisk have.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Sankthansurt
Sankthansurten ’Matrona’ besidder en perfekt kombination af livskraft og skønhed. Den er allersmukkest i sensommeren og en bid ind i efteråret. Man har glæde af den næsten året rundt – i bede, krukker og altankasser og desuden som dejlig snitblomst i vaser eller tørret i vinterens dekorationer.
Artikel kategori: Plantebeskrivelser
Udvalgte artikler
Trapper
En havetrappe må aldrig være stejl som en indendørs trappe. Den ideelle trinhøjde er 12 cm, og trinets bredde må ikke være mindre end 40 cm.
Artikel kategori: Sten og fliser.
Udvalgte artikler
Buske
Buske i haven kan have stor effekt, de fylder i bredden og sætter farver på alle årstider.
Artikel kategori: Alt om Haven